Fældet af usb-stik:

47-årig narkohandler får otte års fængsel

47-årig dansk mand fra Stabrand ved Kolind blev i dag ved Retten i Randers idømt otte års ubetinget fængsel

En 47-årig dansk mand fra Stabrand ved Kolind blev i dag ved Retten i Randers idømt otte års ubetinget fængsel. Det fik han for at have handlet med 4,2 kilo amfetamin, 3,2 kilo hash, for besiddelse af amfetamin og hash og for et røveri. Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse. 
Politiet blev opmærksom på den 47-årige gerningsmand, da han røvede sin kæreste i hendes hjem d. 3. december sidste år. Her blev hun opsøgt af to bekendte, der ville indkræve penge for den 47-årige. Da kvinden nægtede at betale og udlevere sin mobiltelefon, mødte den 47-årige op på adressen, hvor han med vold tog telefonen fra hende og forlod stedet.
I forbindelse med efterforskningen af røveriet, blev Østjyllands Politi opmærksom på, at det muligvis ikke var mandens eneste forbrydelse. Da politiet ville anholde manden i hans hjem, faldt der to tobaksdåser med ti plader hash ud af hans lomme. Og der skulle vise sig at være endnu mere. Ved undersøgelse af hans hjem fandt betjentene både hash, amfetamin og et usb-stik, der viste sig at indeholde regnskaber for salg af de nævnte stoffer.
Fundet af regnskaber, stoffer og røveriet d. 3. december fik så i dag Retten i Randers til at idømme den 47-årige en ubetinget fængselsdom på otte år. Det er særligt salg af stoffer, der får dommen op i den størrelsesorden.
Anklager Pernille Teilberg Jørgensen er tilfreds med rettens afgørelse:
"Jeg er meget tilfreds med dommen i dag. Der ligger en del efterforskning bag, hvor vi har skullet bevise for retten, at regnskaberne på usb’en var narkoregnskaber, og at de tilhørte den 47-årige fra Djursland. Og det var retten enig med mig i i dag. Ligesom den fulgte min påstand om, at han skulle idømmes otte år. Det svarer til straffen i lignende sager af den karakter, cirka syv år for salg af narko og cirka et år for røveri," siger anklager i Østjyllands Politi Pernille Teilberg Jørgensen i pressemeddelelsen.
Den 47-årige mand har anket dommen til Landsretten.
-jwh.

Publiceret 26 October 2017 16:00

SENESTE TV