23 indbrud, vold og skydevåben:

To et halvt års fængsel til 24-årig mand fra Grenaa

En politibetjent havde set den 24-årige mand, der passede på signalementet i forbindelse med et voldeligt indbrud i Grenaa

 
En 24-årig mand fra Grenaa er ved Retten i Randers i dag idømt to et halvt års fængsel for i alt 23 indbrud og indbrudsforsøg begået i Grenaa, Rønde, Tranbjerg, Randers og Silkeborg. Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.
Indbruddene blev alle begået i april og maj i år. Den 9. maj begik han indbrud mod en landejendom i Grauballe ved Silkeborg, hvor han stjal et jagtgevær med patroner, som han kørte væk med. Derfor indgik "besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder" også i dommen.
Den 23. maj var den 24-årige i færd med at bryde ind i et hus på Åstrupvej i Grenaa, da han blev opdaget af en 49-årig mand, der boede på adressen. Borgeren løb efter den 24-årige, som stoppede op og nikkede manden en skalle på munden, så han slog et par fortænder løs.
En betjent havde på vej til et indbrud dagen før voldsepisoden mødt den 24-årige i området og registreret ham som mistænkelig. Da han passede på signalementet fra borgeren, der blev overfaldet, kædede politiet begivenhederne sammen, og det ledte til sidst til anholdelsen af ham.
De mange indbrud, det stjålne gevær og volden mod den 49-årige mand takserede dommeren altså til en straf på to et halvt års fængsel.
"Der var tale om grove indbrud, hvor han ikke bare stjal, men også ødelagde inventar i husene. Samtidigt udsatte han en person for tandskader, som forurettede fortsat lider under den dag i dag. Så jeg finder det meget rimeligt, at han ud over det ene års fængsel, han fik alene for skydevåbnet, fik halvandet år for indbrud og vold," siger politiets anklager Irene Thyssen.
Den 24-årige modtog dommen.
-jr

Publiceret 03 November 2017 19:00

Adresseavisen Syddjurs nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Adresseavisen Syddjurs
SENESTE TV