Ung fyr med “gammeldags” købmands-ambitioner

Ny Spar vil have tæt samarbejde med lokalsamfundet

Det bliver en butik med et personligt præg og ambitionen om at være det naturlige handelssted for lokalområdet, når 28-årige Rasmus Thorsø Johansen lørdag 7. oktober slår dørene op for sin nye Spar-købmandsforretning i Grenaa.
Placeringen bliver på De Lichtenbergs Vej, hvor Kiwi tidligere på året drejede nøglen, og selv om den nye butik bliver under et kendt kædenavn, er det netop ønsket om at være den lokale købmand, der driver den kommende butiksejer.
“Jeg har altid ønsket at være selvstændig købmand, så butikken er min. Derfor har jeg også meget frie tøjler til at indrette butikken, som jeg gerne vil. Det trives jeg godt under, for jeg tror for eksempel ikke på, at det folk i Grenaa vil have, er det samme, som folk i København efterspørger, så jeg kommer til at bestræbe mig meget på at tilpasse butikken efter, hvad de lokale handler mest,” lyder det fra Rasmus Thorsø Johansen.

Kender det lokale

Det er ikke første gang, den 28-årige købmand står i spidsen for en forretning. Han er udlært fra en SuperBest i Randers, og siden overtog han ansvaret for en Kiwi i Aarhus. Da Kiwi-kæden måtte lukke, var det således åbningen for Rasmus Thorsø Johansen til at se sig om efter nye muligheder for at udfolde sig, og da han bor i Ørsted, var en forretning i det norddjurske en oplagt mulighed.
“Jeg vil også gerne arbejde lokalt og eksempelvis handle med lokale landmænd for at se, om de kunne have noget sjovt at hente ind i butikken,” fortæller Rasmus Thorsø Johansen.
Når han åbner forretningen i starten af oktober bliver det med helt nyrenoverede lokaler efter den gamle Kiwi. Det er dog ikke alt fra det tidligere discount-supermarked, Rasmus Thorsø Johansen skiller sig af med. Han er nemlig klar over, at priserne også bliver en særdeles vigtig parameter for den nye butik, og her har Spar-brandet et lidt andet udtryk end Kiwi, erkender den kommende købmand.
“Spar er nok kendt for at være lidt dyrere end discountforretningerne, men vi ligger et rigtig godt sted, hvor der ikke er et andet supermarked helt tæt på. Derfor vil jeg rigtig gerne arbejde med de lokale kunder, og muligvis få et overblik over, hvad de 20 mest solgte varer er, så jeg kan gå ind og lave nogle fordelagtige priser på dem. Så kommer man forhåbentlig ikke til at mærke den store forskel på prisen i forhold til Kiwi,” lyder det fra Rasmus Thorsø Johansen.
Den nye Spar-købmand slår dørene op 7. oktober klokken 8.

Publiceret 12 September 2017 11:30

Adresseavisen Syddjurs nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Adresseavisen Syddjurs
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.