Lufthavn:

Aarhus Airport tager første store kvantespring

Borgmester i Syddjurs Kommune Claus Wistoft udtrykte det meget godt, da han beskrev de seneste mange år i Aarhus Airport som 'et åg og en tåge', der lå hen over lufthavnen. Dømt ud fra de brede smil og skulderklappene under sidste uges pressemøde i lufthavnen ser det grangiveligt ud til, at tågen er godt på vej til at lette fra den østjyske lufttrafik.
Her præsenterede bestyrelsesformand i Aarhus Airport Torben Boldsen og koncerndirektør i SAS Lars Sandahl Sørensen de udvidelser af rutenettet, som blev annonceret for en måneds tid siden og efter planen vil øge passagertallet med 50 procent allerede inden for et år. Derfor var det naturligvis en tilfreds bestyrelsesformand, der så frem mod en lys tid for lufthavnen.
“Det her er en dag, som for alvor vil ændre Aarhus Lufthavns udvikling, når vi med ét kvantespring får 50 procent flere passagerer, end vi har i dag. Det her er kun starten. Jeg mener, at vi har så fantastisk et kundegrundlag, så det næste kan godt blive, at vi får lidt flere low-cost rejser ind, så hr. og fru Østjylland kan komme endnu mere på ferie fra Aarhus Lufthavn,” siger Torben Boldsen.

Stort potentiale.

Det er dog langt mere end ferierne, som østjyderne kan se frem til. Sidste år foretog Aarhus Airport en stor undersøgelse i det østjyske erhvervsliv for at finde ud af, hvilke ønsker virksomhederne havde til lufttrafikken. Her var flere nordiske ruter til Oslo og Stockholm det gennemgående svar fra virksomhederne, mens også hyppigere afgange mellem Aarhus og København stod højt på ønskelisten. Det ønske efterkommer samarbejdet mellem lufthavnen og SAS nu.
Koncerndirektør i SAS Lars Sandahl Sørensen betegner det som 'en stor satsning' fra luftfartsselskabets side, men regner med, at den store investering er med til at skabe øget synergi mellem Øst- og Vestdanmark.
“Ekstra daglige udgange mellem Aarhus og København giver bedre muligheder for at anvende fly som transport til København, hvor der er adgang til vores globale netværk. Vi kan se et væsentligt potentiale her i området, og satsningen vil være med til at skabe adskillige arbejdspladser i og omkring Aarhus,” lyder det fra Lars Sandahl Sørensen.

Publiceret 10 October 2017 06:30

SENESTE TV