Borgerlisten:

For tidligt at drikke gravøl

Formand og spidskandidat Leo Petersen venter med at afgøre Borgerlistens fremtid

Selv om Borgerlisten Norddjurs lige akkurat ikke bliver repræsenteret i den nye kommunalbestyrelse i Norddjurs, så er listens formand og spidskandidat ved valget Leo Petersen, Allingåbro, ikke klar til at lægge Borgerlisten i graven.
“Det er for tidligt at drikke gravøl”, konstaterer han efter at have sundet sig efter den meget lange valgkamp - og ikke mindst de sidste 24 timers lidt tumultariske tilstande op til valgdagen efter listen nummer 5 havde skabt tvivl om listens holdning til skolelukninger.
Leo Petersen lægger ikke skjul på, at han naturligvis er meget skuffet, også fordi der ikke manglede så mange stemmer i at få det ene mandat.
“Og meget tyder på efter hvad vi hører, at der en nogen, der i sidste øjeblik har valgt os fra på grund af den uheldige og skadelige udmelding fra en af vores kandidater”,

Søger nye kandidater

Men det lidt skuffende facit får ikke Leo Petersen til straks at kaste håndklædet i ringen og lukke Borgerlisten ned.
Heller ikke selv om det var den melding der lød på valgnatten fra Borgerlistens førstemand siden starten i 1970, Torben Jensen, der ikke kunne se nogen fremtid for Borgerlisten Norddjurs.
“Jeg vil lægge op til, at vi nu lige ser tiden an og så i det næste halve års tid frem til generalforsamlingen i man, ser om vi kan finde nogle personer, der vil gå ind og være med til at føre listen videre. Hvis det ikke er muligt, så er der jo ikke andet at gøre end til den tid sige, at det er slut og så kan vi drikke gravøl. Men det er for tidligt at gøre det nu”.
Leo Petersen har på ingen måde fortrudt at han er trådt ind på den lokalpolitiske scene og har kun ros og anerkendelse til sine mange modkandidater i den lange valgkamp, hvor han finder der har været ført en god og sober - og ofte ganske humoristisk tone.

Pænt valg - men ikke nok

Borgerlistens resultat i Allingåbro med 19,5 procent af stemmerne skulle have været lidt højere for at give listen blot det ene mandat.
Men trods alt en fremgang på 8,1 procentpoint for Borgerlisten i Allingåbro, ganske vist efter katastrofevalget for fire år side, hvor Torben Jensens skoleudspil med lukning af mindre skoler kostede dyrt, ikke mindst i Allingåbro.
Med 272 personlige stemmer i Allingåbro - og samlet 382 i hele Norddjurs - sluttede Leo Petersen på en samlet 16 . plads. blandt de 80 opstillede kandidater. Og i det lokale Allingåbro-derby slog han socialdemokraten Fritz Birk Sørensen, der fik 376 stemmer, hvilket dog rakte til en stol blandt de 27, ikke mindst på grund af de 2857 stemmer, som borgmester Jan Petersen skaffede til sig selv og partiet.
I Allingåbro placerede Borgerlisten sig som nummer to med 19,5 procent efter Socialdemokraternes suveræne 41,7.
Venstre fik 9,3, Dansk Folkeparti 8,9 og Liberal Alliance 8,7 procent af stemmerne.

Foreningernes mand

At det har været en valgkamp meget op ad bakke erkender Leo Petersen, der ikke tidligere har været involveret i politisk arbejde.
Han har været kendt hele sit liv som den lokale ildsjæl, der aldrig har gemt sig, når der skulle findes folk til at drive det lokale foreningsliv.
Her tænkes særlig på hans mange år som formand for Allingåbro IF og mange andre hverv i klubbens tjeneste.
Det er da også hans arbejde for foreningslivet, der fik Torben Jensen til at kigge Leo ud som den, der kunne føre Borgerlisten videre, når nu han selv og hans mangeårige Borgerliste-makker Olaf K. Madsen, valgte at tjekke ud af fra den kommunalpolitiske arena.

Liste med mangler

Imidlertid var det en Borgerliste med store, synlige mangler som Leo Petersen fik overdraget som ny formand. Trods stor ihærdighed, var det nemlig ikke lykkedes for Jensen og Madsen at finde en eneste kandidat fra det gamle Rougsø Herred - postnummer 8950 - der gennem alle årene har været Borgerlistens kerneland.
Det var derfor alene op til Leo at vinde slaget om Allingåbro og Harald Grønlund, løsgænger og tidligere LA- at score nærmest over evne, hvis Borgerlisten skulle leve op til svundne tiders resultater.
De tre kandidater fra Grenaa-området nåede tilsammen beskedne 63 stemmer, mens Harald Grønlund fik 131.

Publiceret 27 November 2017 12:00

SENESTE TV