KV17:

Venstres Kasper tror på det brede samarbejde

Tror usikkerhed om skolepolitikken har kostet stemmer

NorddjursEt nederlag til Venstre, blev ændret til et uafgjort resultat, da resultatet fra det største valgsted i Norddjurs, Pavillonen i Grenaa, tikkede ind på storskærmen i valgcafeen på rådhuset, som det 10. og sidste.'
Borgerlisten Norddjurs - og spidskandidaten Leo Petersen - måtte her vinke farvel til sit ene mandat, som det længe så ud til skulle komme i hus, og er hermed definitivt ude af den politiske dagsorden i kommunen.
For Kasper Bjerregaard, Venstres unge leder, betød et uændret mandattal på seks ud af de 27, at Venstre ikke røg ned på fem, det hidtil laveste i Norddjurs Kommunes levetid.

Tvivl om skolen kostede

Kasper Bjerregaard forklarede Venstres trods alt skuffende resultat med flere ting. Han er ikke i tvivl om, at partiets lidt forskellige udmeldinger på skoleområdet har kostet stemmer.
Ikke mindst på hans egen hjemmebane, afstemningsstedet på Kulturhuset Stationen i Trustrup, hvor Venstre også tabte terræn.
“Det er helt sikkert skolespørgsmålet, som har skabt usikkerhed hos nogle vælgere.
Umiddelbart har Kasper Bjerregaard ikke tænkt sig at drage personlige konklusioner af Venstres skuffende valgresultat.

Venstre vil samarbejde

Og med hensyn til de næste fire år, så er det samarbejde - og et bredt samarbejde, der vil være det, som han vil være eksponent for.
At han har et ganske fint forhold til Jan Petersen, lægger han ikke skjul på, og han forventer, at den socialdemokratiske borgmester vil lægge handling bag sin megen tale om et bredt samarbejde i byrådssalen.
Og i første omgang blev samarbejdspolitikken udmøntet i en bred konstitueringsaftale med alle 27 mandater i kommunalbestyrelsen bag.
Venstre fik blandt andet formandsposten i Kultur- og Udviklingsudvalget, der går til Lars Østergaard, som overlader sin formandsstol i Børne- og Ungdomsudvalget til SF's Mads Nikolajsen.

Publiceret 28 November 2017 00:00

SENESTE TV