Jan Fischer: “Jeg ser gerne flere varme hænder tilført ældreområdet i Syddjurs, men jeg er også nødt til at have respekt for kommunens økonomi”. Foto: Lars Norman Thomsen

Jan Fischer: “Jeg ser gerne flere varme hænder tilført ældreområdet i Syddjurs, men jeg er også nødt til at have respekt for kommunens økonomi”. Foto: Lars Norman Thomsen

Jan Fischer:

“Lad dem da bare undre sig”

Det er ikke alle, der bifalder valget af socialdemokraten som ny udvalgsformand. Selv tager han det helt afslappet

Af
Lars Norman Thomsen

Lars Norman Thomsen

Jan Fischer, 62, var overraskelsen, da de socialdemokratiske triumfatorer ved kommunalvalget skulle fordele pladserne for de næste fire år.
Det var sikkert de færreste, der havde set den socialdemokratiske sprællemand og hurtigsnakker med de spøjse replikker og frontkæmper for hjembyen Hornslet som ny formand for Udvalget for sundhed, ældre- og socialområdet - det, der på det kommunale sprog hedder SÆ-udvalget - efter partifællen Ole Bollesen.

“Jeg er klar”

Men sådan blev det. Storfavoritten til at afløse den kommende borgmester Bollesen, strategen Christian Haubuf, Ebeltoft, havde et så klart ønske om en plads i Udvalget for Familie og Institutioner, at det ønske ville han ikke give køb på.
“Ved du hvad, jeg er udmærket klar over, at der er politiske kolleger og borgere, der undrer sig og ligefrem rynker på næsen over, at jeg skal være udvalgsformand,” siger Jan Fischer.
“Det må jeg acceptere, men jeg kan love dig for, at jeg er helt klar til opgaven og glæder mig vildt til at komme i gang. Selvfølgelig skal jeg bruge tid på at lære området bedre at kende, men det gælder vel alle udvalgsformænd.”
Jan Fischer, der efter en årrække som selvstændig erhvervsdrivende i Hornslet, i 2013 startede som annoncekonsulent hos FL SportMarketing i Hørning, har lavet en aftale med sin chef om, at han går ned på noget, der ligner halv arbejdstid.
“Aftalen lyder på, at jeg arbejder tre dage og holder to dage fri pr. uge, hvor jeg kan hellige mig politik. Bliver der behov for mere i enkelte uger, finder vi nok også ud af det.”

Fire års ballast

Jan Fischer har fire år i Syddjurs Byråd som ballast. I indeværende periode sidder han i Økonomiudvalget. Med 518 personlige stemmer strøg han sikkert ind i det nye byråd.
“Jeg kørte en fælles kampagne lokalt med Michael Aakjær under valgkampen, og vi supplerede hinanden så godt, at vi begge blev valgt ind i det nye byråd,” konstaterer Fischer, der får sin politiske fælle med i SÆ-udvalget.
“Jeg får Jørgen Andersen som direktør, og ham ser jeg frem til at samarbejde med. Han er driftssikker og har stor erfaring,” siger Jan Fischer, der lover at være politiker og lade embedsværket tage sig af sagsbehandlingen.
“Nu er vi et samlet udvalg til at klare opgaven, ligesom jeg sikkert i starten vil spørge min forgænger Ole Bollesen til råds.”
Ældreområdet er en 'fylder' i den kommunale økonomi. I den snart afsluttede periode blev der sat gang i udbygningen af Rønde Plejecenter på rådhusgrunden, og udbygningen af kommunens demensafsnit i Kolind, Frejasvænge. Det er også besluttet, hvordan fremtidens bespisning af kommunens ældre borgere skal foregå (læs side 30-31).

Publiceret 05 December 2017 11:30

SENESTE TV