KV17 - debat Syddjurs:

Uværdig og uanstændig eksklusion af Dansk Folkeparti

Af Per Dalgaard (DF), Syddjurs Byråd:

"Nu er kommunevalget overstået, og der skal afholdes et konstituerende møde den 7. december i byrådssalen.

Dansk Folkeparti har accepteret konstitueringen, men har på ingen måde fundet denne, som et udtryk for ønske om et samarbejde med os fremover.

Dansk Folkeparti har på uværdig og uanstændig vis,været holdt udenfor al indledende snak om fordeling af posterne.

Rød blok (A, SF, EL og Alternativet) og blå blok (V, C, og RV) har været enige om at holde Dansk Folkeparti uden for al indflydelse. Det er skammeligt.

Ud over de poster der findes i de stående 5 udvalg, er der 41 tillidsposter, hvoraf Dansk Folkeparti allernådigst har fået tildelt 6. Ja, seks poster ud af 41. Resten er gået til de andre partier. 

Venstre har fået 2 udvalgsformandsposter, SF har fået 2 udvalgsformandsposter, A har fået 1 udvalgsformandspost og Dansk Folkeparti har fået 0 udvalgsformandsposter. 

For mig viser det den ringeagt rød og blå blok ser på Dansk Folkeparti med.

Om det skyldes Dansk Folkepartis bekymring for den løbende tilsidesættelse af danske værdier, vides ikke. 

Nu må fremtiden vise, hvilke muligheder Dansk Folkeparti har i det nye byråd. Vi har i hvert fald ingen forpligtelser af nogen art overfor de andre partier. Vi vil afpasse vores politik fra sag til sag."

Publiceret 05 December 2017 23:51

Adresseavisen Syddjurs nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Adresseavisen Syddjurs
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.