Folketingsmedlem:

Venstre vil ikke tvinge kreditforeningerne

Men Britt Bager er enig i, at de dårlige lånemuligheder kan være en væksthæmmer for landdistrikterne

 “Fra politisk hold kan vi ikke bestemme, hvem realkreditinstitutterne låner penge til. Vi driver ikke en statsbank”.

Sådan lyder en del af svaret til direktør for Röchling Meta Plads A/S, Paul Busk Jensen, fra Britt Bager, medlem af Folketinget for Venstre og valgt på Djursland.

Venstre-politikeren medgiver, at hun godt forstår den frustration som erhvervsmanden fra Allingåbro giver udtryk for.

Hun er også enig i, at der er et reelt problem.

“Selvom vi ikke kan blande os i, hvem realkreditinstitutterne låner penge til, er det en problematik, vi tager meget alvorligt”.

For Britt Bager er der ingen tvivl om, at dårlige lånemuligheder kan være en væksthæmmer for landdistrikter.

“Vi kan fra politisk hold gøre meget for, at landdistrikterne bliver attraktive og dermed understøtte deres lånemuligheder. Og det arbejde er vi allerede i fuld gang med, at det er noget jeg som valgt i et landdistrikt hele tiden presser på for.
 

Danmark i balance

 
I det hele taget mener Venstres Folketingsmedlem fra Djursland, at regeringen gør og har gjort meget for landdistrikterne.

“Jeg er simpelthen ikke enig. I 2005 gik Venstre til valg på at sikre et Danmark i balance. På at sikre, at vækst og arbejdspladser blev mere ligeligt fordelt mellem land og by”.

Britt Bager understreger, at det er sket i erkendelsen af, at Danmark var ved at knække midt over og det ville regeringen og Venstre for alt i verden forhindre.

“Det er også baggrunden for, at vi blandt andet har præsenteret udspillet “Vækst i hele Danmark”, har flyttet tusindvis af arbejdspladser ud i landet, vedtaget en fødevare- og landbrugspakke, der i den grad gavner yderområderne og senest har vi forhøjet bredbåndspuljen til 100 millioner”.

At der altid kan gøres mere, erkender Britt Bager, der som lokal valgt understreger, at hun hele tiden arbejder på at forbedre vilkårene for landdistrikterne.

“Et af de steder som jeg for tiden har meget fokus på er infrastruktur, både en udvidelse af E45, motorvej til Tirstrup samt flere færgeafgange fra Ebeltoft. Alle tre ting, der vil gøre det nemmere at drive virksomhed på Djursland”.

Skoler en balancegang

 
Med hensyn til Paul Busk Jensens stærke ønske om at sikre og bevare de små skoler i Norddjurs, så melder Britt Bager her pas.

“Der er blandede meninger om skolelukninger - også i mit eget parti. Det er efter min mening en balancegang mellem at sikre et forsvarligt fagligt niveau og samtidig sikre, at eleverne ikke bruger flere timer i transport frem og tilbage”.

Samtidig slår hun fast, at det ikke er op til hende som folketingspolitiker at beslutte, idet det er lagt ud til kommunalbestyrelsen at tage beslutningerne på skoleområdet. Og jeg bakker op om, at det er dem, der har de rette kompetencer til at træffe de beslutninger.

ssssssssss

Publiceret 06 December 2017 00:00

SENESTE TV