Musik:

Ivan Sonne Horns guitar på Memory Lane ...

Ny fornem donation til Memory Lane Rockmuseum på Mols

Af
Lars Norman Thomsen

Lars Norman Thomsen

I 1978 producerede Stig Kreutzfeldt pladen 'Vild i varmen' med CV Jørgensen i de berømte Sweet Silence Studier på Amager.
Stig Kreutzfeldt var blevet hevet ind som producerer af bandet efter med stor succes at have fungeret som lydtekniker på tidligere CV Jørgensen plader.
Guitaristen hos CV Jørgensen, nu afdøde Ivan Sonne Horn fra Kgs. Lyngby, forærede efter, at produktionen af 'Vild i varmen' var afsluttet, en af sine guitarer til Stig Kreutzfeldt.

Minderig donation

Forleden var Stig Kreutzfeldt forbi Fuglsøcentret sammen med sin faste musikalske makker Jens Rugsted, og der benyttede han lejligheden til at donere Ivan Sonne Horns guitar til Memory Lane Rockmuseum og indehaver Poul Nowack.
“Guitaren og øvrige donerede instrumenter er brugt ved mange pladeindspilninger med Rugsted / Kreutzfeldt,” fortæller Poul Nowack.
Med i pakken fra Stig Kreutzfeldt var også to masterbånd, et første pladetryk, diverse fotos, bogen om Rugsted & Kreutzfeldt, en brevveksling med Dan Turéll, som skrev tekster til 13 af gruppens sange, diverse singleplader, popblade, plakater, hitlister og tekstudkast.

Rockhistorie så det batter

De herrer Rugsted og Kreutzfeldt hittede sammen i slutningen af 1970'erne og et stykke ind i 1980'erne.
Efter en lang periode, hvor samarbejdet lå stille, har de nu genoptaget det og spiller jævnligt koncerter over det ganske land.
Stig Kreutzfeldt, 67, var allerede aktiv i 1960'erne i bands som The Lollipops (1967–68) og Ache (1975–76).
Senere tog arbejdet i studiet mere over, men Stig Kreutzfeldt har aldrig lagt sin egen karriere i hi.
Jens Rugsted, 70, var med til at danne Savage Rose i 1967 sammen med Koppel-brødrene og Annisette.
Senere har Rugsted spillet bas hos Sebastian og produceret og komponeret for Sanne Salomonsen sammen med makker Stig Kreutzfeldt.
Rugsted har skrevet musikken til Sanne Salomonsen-hittet 'Jeg i live', der har tekst af Thomas Helmig, og som senere Burhan G. har gjort til nærmest sit eget hit.

Publiceret 06 December 2017 15:00

SENESTE TV