Landsbyer:

Bofællesskaber skal sætte mere gang i landsbyerne

1,7 mio. kr. til bofællesskaber i landbrugsbygninger på Djurs

Landsbyklyngen, Landsbyfællesskabet Østdjurs og Syddjurs Kommune har fået i alt 1,745 mio. kr. til bofællesskaber i overflødiggjorte landsbrugsbygninger.

Pengene kommer fra byfornyelsens forsøgspulje 2017 til landsbypartnerskaber.

Landsbyfællesskabet Østdjurs vil arbejde med bofællesskaber som vækstdriver i landsbyerne og med hjælp fra Bo Frost Architects vil Syddjurs Kommune og Landsbyklyngen udvikle en model for omdannelse af overflødiggjorte landbrugsbygninger til bæredygtige fællesskaber.

“De overflødiggjorte landbrugsbygninger udgør en ressource, men en omdannelse kan være et større projekt for en enkelt familie. Jeg er derfor rigtig tilfreds med, at der med de nye støttekroner kan arbejdes videre med en model for omdannelse af de landbrugsbygninger,” siger formand for udvalget for plan, udvikling og kultur Riber Hog Anthonsen i en pressemeddelelse fra Syddjurs Kommune.

Saltvandsindsprøjtning

Medlem af styregruppen Peter Koustrup supplerer:

“Erfaringer viser at ældre, som unge og nystiftede familier, helst flytter til et sted, hvor der bor nogen, der ligner dem selv. For en landsby kan et bofællesskab derfor være en stor saltvandsindsprøjtning, både for aktivitetsniveauet i landsbyen og for landsbyens fremtidsmuligheder.”

12. marts til 15. april gennemføres en stor borgerundersøgelse, hvor alle over 16 år bliver bedt om at svare på spørgsmål omkring deres lokalområde. Resultatet af undersøgelsen bliver den vidensbank, som de lokale borgere vil kunne trække på, når de skal arbejde videre med de overordnede visioner og planer for deres område.jesl


Mols I Udvikling' var blandt de første landsbyklyngeprojekter.
De næste halvandet år har Syddjurs Kommune to landsbyklynger med i projektet; Østdjurs og Ådalen.

Projektet 'Bofællesskaber som vækstdriver i landsbyerne' løber frem til 1. april 2021.

Publiceret 13 February 2018 11:45

SENESTE TV