Skorter det på faktuel viden om forholdene i Mellemøsten hos Per Dalgaard (stående) og de øvrige medlemmer af Dansk Folkeparti i Syddjurs, som læserbrevsskribent hævder. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Skorter det på faktuel viden om forholdene i Mellemøsten hos Per Dalgaard (stående) og de øvrige medlemmer af Dansk Folkeparti i Syddjurs, som læserbrevsskribent hævder. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Debat Syddjurs:

Dansk Folkepartis skræmmende mangel på viden om Syrien

Af Angela Heinemeier, Ebeltoftvej 60, 8544 Mørke:

“Følgende er udtryk for min personlige oplevelse af mødet 'Flygtninge tager ordet', som fandt sted torsdag 22. februar på Vandrehjemmet i Rønde.

SFOF Djursland havde med støtte fra Dansk Folkeoplysnings Samråd inviteret to kurdiske flygtninge fra Syrien til at fortælle om deres baggrund og om deres oplevelser i deres nye land, Danmark. Vi hørte om deres rejse fra Syrien, om deres kamp for at skabe en tryg tilværelse og om deres ønske om at bidrage til det danske samfund.

Blandt de tilstedeværende var medlemmer af Dansk Folkeparti, bl.a. fra byrådet og den lokale bestyrelse.

Foredragsholderne blev stillet over for mange spørgsmål fra Dansk Folkepartis side, spørgsmål som jeg kunne betegne som latterlige, hvis ikke de var så pinlige. Der blev undret over, hvorfor muslimer aldrig bidrager til kultur, hvorfor de to foredragsholdere ikke tog tilbage til Syrien, da det er fredeligt mange steder derovre, hvorfor det altid er muslimerne, der bekriger hinanden – det gør de kristne ikke. (Nu kommer jeg selv fra Irland, hvor det er mindre end 20 år siden, at der var en meget blodig konflikt mellem katolikker og protestanter.)

Foredragsholderne reagerede på disse spørgsmål med høflige og nuancerede svar, men jeg må indrømme, at den åbenlyse mangel på viden fra Dansk Folkepartis side om Mellemøstens historie, kultur og om den nuværende situation, især i Syrien, kom bag på mig.

Alle har ret til at udtrykke deres mening og der er ingen, der benægter, at der er problemer på flygtningeområdet, som skal tackles. Vi må acceptere, at vi kan være meget uenige om, hvor lidt eller hvor meget et rigt land som Danmark bør bidrage til folk i nød, men at høre på argumenter fremført i en nedladende og nærmest aggressiv tone, gør mig forstemt.

Dansk Folkepartis barske holdning til flygtninge i almindelighed er velkendt, men hvis det er baseret på sådan en grad af uvidenhed, som blev demonstreret ved mødet, er det skræmmende.”

Publiceret 28 February 2018 16:18

SENESTE TV