Erhvervsliv:

MC Tag runder de 20 år med stor ordre i bogen

Kolind tagvirksomheden skal være underentreprenør på en stor opgave på Aarhus Universitet, der rækker langt ind i 2019

Af
Lars Norman Thomsen

Lars Norman Thomsen

“Jeg vil ikke oplyse noget beløb, men jeg kan godt afsløre, at vi har at gøre med den største tagdækningsordre (montage af tagsten, red.) i MC Tags levetid,” siger direktør Mikkel Christensen, MC Tag A/S.

Virksomheden kunne fredag 9. marts fejre 20 års fødselsdag.

LÆS OGSÅ: Kolind: To gamle værker tvinges til skilsmisse

Den opgave, som Mikkel Christensen taler om, er en såkaldt underentreprise og vedrører udskiftning af hele 18.000 kvadratmeter tagsten.

“Vi skal have 3-5 mand stort set fast på opgaven med korte afbrydelser frem til julen 2019,” siger Mikkel Christensen stolt.

Lærte af modgang

Det stod ikke skrevet i kortene for 20 år siden, at Mikkel Christensen, i dag 45 år, sammen med sin kone, Anja Christensen, skulle være ejer af en tagvirksomhed med 35 medarbejdere, 18 arbejdsbiler - og en omsætning på 31-32 mio. kroner eks. moms (2017), som hentes hjem i primært Østjylland.

Sandheden er, at han sammen med sin far blev erklæret konkurs med fællesvirksomheden MG Huse 6. marts 1998.

“Det var vi naturligvis på ingen måde stolte af. Alle ved, at det har konsekvenser for mange mennesker og samarbejdspartnere, og jeg lærte meget af det. Man skal ikke være naiv, men derimod ydmyg og påpasselig hvis man vil drive virksomhed. Det kræver benhård styring af indtægter og udgifter, og så lærte jeg også, at man ikke skal brede sig over for meget.”

Det var Mikkel Christensens held, at et par store virksomheder i branchen fortsat troede på ham trods den økonomiske deroute.

“De ringede til mig og spurgte, om jeg ikke ville løse et par tagopgaver for dem. Det er jeg dem fortsat meget taknemmelig for. Det gav mig en chance for at bevise, at jeg godt kunne drive virksomhed.”

Mikkel Christensen stiftede MC Tag 9. marts 1998, og den tømrerudlærte ungersvend besluttede, at fremover var det udelukkende TAG med stort T, som skulle være porteføljen i virksomheden.

“Jeg havde fokus på to ting: tag og bundlinje, og den hårde vej med at arbejde mig ud af den historie, som hverken jeg eller min far var stolte af.”

Mikkel Christensen valgte fra start for 20 år siden, at alt fokus skulle være tag. Det har han formået at fastholde, selvom udviklingen inden for området har været enorm, siden MC Tag A/S blev stiftet for 20 år siden. Foto: Lars Norman Thomsen

Mikkel Christensen valgte fra start for 20 år siden, at alt fokus skulle være tag. Det har han formået at fastholde, selvom udviklingen inden for området har været enorm, siden MC Tag A/S blev stiftet for 20 år siden. Foto: Lars Norman Thomsen

Ikke for stort et brød...

Det er en modnet familiefar til fire unger, der taler i dag, og som med stolthed kan se tilbage på de sidste tyve år.

“Vi har fundet en niche og har skabt os et ry, fordi vi laver vores arbejde ordentligt. Store armbevægelser er slet ikke os, selv om det går godt lige nu. Derfor klarede vi os også igennem Finanskrisen, hvor vi godt kunne mærke, at det svandt i ordrebogen,” siger chefen for det hele.

Han har taget en lederuddannelse, men har også erkendt, at MC Tag A/S, der blev omdannet fra anpartsselskab til aktieselskab for fem år siden, havde brug for noget mere manpower og strategisk viden i bestyrelsen.

LÆS OGSÅ: Tag til møde og bliv klog på klimaforandringer

“Vi er gået fra at have en tantebestyrelse til at have en professionel bestyrelse, som kan udfordre mig som leder og har masser af erfaring med at arbejde benhårdt med strategiske mål,” siger Mikkel Christensen. Lars Dige Knudsen indtrådte ved starten af 2018 som ny bestyrelsesformand, mens Helle Sofie Kaspersen blev ny næstformand.

Begge har et pænt stort cv og blev fundet efter en ansøgningsproces i samarbejde med Væksthus Midtjyllands konsulent, Troels Peter Gade.

“Der kom faktisk hele 45 ansøgere og flere meget tunge, så det var ikke en nem beslutning, men allerede nu kan jeg se, at vi har valgt rigtigt,” siger direktøren.

Han supplerer de to nye i bestyrelsen sammen med sin kone.

Klar til vækst

Den professionelle bestyrelse er et signal til omverdenen om, at MC Tag A/S skal lægge på de næste år.

“Vi ser muligheder i markedet, som gør, at det er relevant at snakke vækst. Når vi snakker tag, er der sket en omfattende udvikling på mange felter. Hvor meget vi snakker om at vækste i detaljer, er selvfølgelig en forretningshemmelighed,” understreger Mikkel Christensen, født og opvokset i Kolind, og det er herfra hans verden går. Derfor er en flytning af virksomheden fra den nuværende placering på Nyhåbsvej til en destination tættere på Aarhus ikke et tema, og bliver det aldrig.

“Vores beliggenhed er fin, som den er, fordi vores medarbejdere kører ud fra deres bopæl.

Vi har medarbejdere, der bor mange steder i Østjylland, og de kommer sjældent på adressen i Kolind. Vi dækker Østjylland perfekt set ud fra et logistisk perspektiv.”

Fødselsdagen blev fejret på behørig vis med fest og overnatning for samtlige ansatte med mænd og koner på Fuglsøcentret, hvor standupkomikeren Simon Talbot sørgede for, at smil blev til høj latter.

FAKTA

MC Tag beskæftiger 35 medarbejdere

  • Hovedparten af de ansatte er enten tagdækkere eller tømrere
  • Lige nu er der: 6 tømrersjak, to tagdækkerhold, et stilladshold og et murersjak
  • Omsætning 2017: cirka 31-32 mio. kroner - eks. moms
  • MC Tag har altid 2-3 tømrerlærlinge ansat
  • Virksomheden føler et stort ansvar for at uddanne unge håndværkere
  • MC Tag opererer i hele Østjylland. Aarhus fylder med tiden mere og mere i porteføljen, men MC Tag løser også mange opgaver på Djursland - Grenaa, Ebeltoft og mange sommerhuse på Norddjursland. Hertil kommer Randers, Odder og Silkeborg
  • Med tilgangen af de to nye ansigter i bestyrelsen er Kim Honoré trådt ud. Han arbejder fortsat hos MC Tag som koordinator

Kilde: MC Tag A/S

Publiceret 13 March 2018 16:30

Adresseavisen Syddjurs nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Adresseavisen Syddjurs
SENESTE TV