Karriereskift:

Datter overtager mors forretning efter 25 år

1. april overtog Maria Madsen forretningen Ebeltoft-Mols Mæglerne fra sin mor Anna Mette Madsen, der i samme måned kan fejre 25 år som selvstændig ejendomsmægler

Af
Af Stine Østergaard

Det var lidt af en overraskelse for ejendomsmægler Anna Mette Madsen, da datteren Maria Madsen en dag meddelte, at nu ville hun altså også være ejendomsmægler.

“Den havde jeg slet ikke set komme,” siger Anna Mette Madsen med store øjne.

LÆS OGSÅ: 62 virksomheder samarbejder om Nationalparken

Datteren Maria Madsen, der per 1. april har overtaget sin mors forretning, har været en del af Ebeltoft-Mols Mæglerne i to og et halvt år nu. Hun kommer fra bankverdenen, hvor hun har arbejdet i 11 år og er oprindeligt uddannet i en sportsforretning.

“Så jeg har styr på alt det med økonomien bag ved og det, der sker på den anden side af bordet,” fortæller Maria Madsen.

Kan ikke styre en datter

Det er da også netop forståelsen for og kontakten med kunderne, som Anna Mette Madsen ser som en af datterens største kvaliteter i ejendomsmæglerfaget. Det så hun allerede for mange år siden, da Maria Madsen hjalp til i forretningen, mens hun gik på handelsskolen.

“Da kunne jeg godt se potentialet i dig,” siger Anna Mette Madsen henvendt til sin datter og fortæller videre.

“Jeg så, at hun var fantastisk til at tale med kunder. Man kan jo ikke styre en datter. Hun var nødt til at gå sin egne veje først.”

Og alle veje fører som bekendt til Rom – eller i dette tilfælde Ebeltoft, og det er alle parter vist ret så tilfredse med.

Bestemmer begge to

Til spørgsmålet om, hvorvidt det kan lade sig gøre at arbejde sammen som mor og datter, svarer datter Maria Madsen, at der jo kun er én chef og peger på sin mor. Men Anna Mette Madsen ser overrasket ud og peger tilbage på sin datter.

“Er der? Det har jeg da ikke mærket.”

De griner begge to, og Maria Madsen forklarer, at selvom chefstillingen 1. april officielt overgik fra mor til datter, så har arbejdsgangen ikke forandret sig synderligt.

“Det har jo kørt sådan lidt hele tiden. Jeg er af natur den, der gerne vil bestemme lidt,” siger Maria Madsen, mens der lyder et meget sarkastisk “Nå?” fra mor Anna Mette Madsen, der bagefter bryder ud i latter.

LÆS OGSÅ: Ung kvinde i spidsen for Liberal Alliance

Konfrontationerne tager de altid frem i lyset.

“Vi har ikke altid været enige, men så har vi diskuteret tingene. Det er jo ikke sådan, vi går og surmuler og er pigesure. Om det er den ene eller den anden, der bestemmer... Det er ikke noget, jeg sådan tænker det vilde over,” siger Maria Madsen.

Anna Mette Madsen giver sin datter ret.

“Det er argumentationen, der tæller,” siger hun.

Bedste fra to verdener

Sparringspartnere – det skal de blive ved med at være, selvom Anna Mette nu officielt har nået pensionistalderen.

“Når der er nogle ting, jeg er i tvivl om, så er det altid rart, at hun er her. Hun er jo ikke på fuldtid mere, men hun er her tilknyttet virksomheden stadigvæk. Det er guld værd for mig, at have hende at kunne trække på, hvis jeg er i tvivl om noget,” siger Maria Madsen.

“Og jeg kan heller ikke finde ud af at holde endnu, selvom jeg har overdraget det til Maria. Lige så længe, at jeg kan mærke, jeg er velkommen, fortsætter jeg,” supplerer Anna Mette Madsen.

Ud over alt den erfaring, som Maria Madsen kan trække fra sin mor, så er der også kommet en trainee ind i firmaet, som bidrager med en masse.

“Det er jo rigtig lækkert at få et nyt input ind. Hun går på skole og er opdateret på alle ting. Hun har en masse nye ideer,” siger Maria Madsen, som roser sin medarbejder til skyerne.

Der er kun ét problem ved at have trainee Maria Kofod Jeppesen ansat...

“Det er lidt besværligt, at vi hedder det samme. Men hun var den bedst kvalificerede, og så måtte vi jo finde ud af det,” griner den ældste af de to Maria'er.

Maria Madsen og Anna Mette Madsen har arbejdet sammen i to og et halvt år - men nu er rollerne skiftet. Foto: Stine Østergaard

Maria Madsen og Anna Mette Madsen har arbejdet sammen i to og et halvt år - men nu er rollerne skiftet. Foto: Stine Østergaard

Nærværende og lokal

Det passer Maria Madsen rigtig godt at blive en del af Anna Mette Madsens forretning, som hun i 25 år har holdt kørende med nøgleordene nærvær, frihed og uafhængighed.

“Jeg har været i pengeinstitut før. En stor kæde med både havde realkredit og en mæglerdel koblet på og så videre. Det er egentlig det, der gør forskellen i alt det her. Herude er vi os selv. Vi er frie og uafhængige. Vi er ikke bundet op på at skulle henvise til nogen. Hvis nogen for eksempel er ude at se et hus har vi fokus på at vise huset frem og være nærværende omkring det. Vi har ikke fokus på, at folk skal skrifte realkreditinstitut eller bank eller noget som helst,” lyder det fra Maria Madsen.

LÆS OGSÅ: Så meget hus får man for to millioner

Det er også sådan, man bliver en succesfuld ejendomsmægler. Ved at opføre sig ordentligt, fortæller Anna Mette Madsen.

Og hvordan opfører man sig så ordentligt som ejendomsmægler?

“Ved at kunne se sig selv i spejlet hver morgen,” lyder det enstemmigt og næsten i kor fra mor og datter.

Det var også derfor, at Anna Mette Madsen i sin tid blev selvstændig.

“Når man er selvstændig er der ikke er nogen, der styrer det bag ved en. Så man selv gør, hvad man har en god mavefornemmelse med,” slutter Maria Madsen.

Hun har et stort netværk og spiller håndbold og er fodboldtræner, så der er en god chance for, at hun også møder sine kunder i idrætshallen, supermarkedet eller en sommerdag på gaden.

Det giver heldigvis pote at være nærværende og ærlig i en ellers benhård branche.

“Telefonerne ringer jævnligt,” siger Anna Mette Madsen med et bredt smil.

Publiceret 15 April 2018 08:00

SENESTE TV