Let foden:

Fartkontroller i hele landet denne uge

Se kort over klip i 2017 nederst i artiklen.Fartkontroller og kampagner skal få bilisterne til at lette foden fra speederen

I ugens løb vil der være en ekstra god grund til at holde øje med speedometeret, når man kører i trafikken.

Det oplyser Rådet for Sikker Trafik i en pressemeddelelse.

I hele Europa sætter politiet nemlig ind med fartkontrol for at få antallet af trafikulykker ned. Også i Danmark vil politikredsene have fokus på farten på vejene.

Og der er noget at komme efter, for nye tal fra Rigspolitiet viser, at politikredsene sidste år uddelte 62.727 klip i kørekort til trafikanter, der kørte mere end 30 % hurtigere end fartgrænsen tillader.

LÆS OGSÅ: Se kortet: Flere indbrud denne uge end forrige

"Der er for høj fart i omkring halvdelen af dødsulykkerne på vejene, så farten har en enorm betydning for vores sikkerhed, når vi færdes i trafikken. Derfor er det vigtigt, at vi får flere til at holde øje med deres fart og sænke den, hvis de kører for stærkt," siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Politiet vil i løbet af ugen sætte ind med fotovogne samt mobile kontroller, hvor betjente på motorcykel og i bil holder øje med de bilister, der har en lidt for tung speederfod.

"Vi ved, at politiets fartkontrol får flere til at respektere fartgrænserne. Det er vigtigt, da der er for høj fart i omkring halvdelen af dødsulykkerne i trafikken. I bund og grund handler det om, at flere kommer sikkert hjem, hvis flere letter foden lidt fra speederen," siger Arne Martinsen, vicepolitiinspektør i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Kontrollerne denne uge får selskab af en landsdækkende fartkampagne kaldet 'Sænk farten - før det er for sent'. Langs de danske veje er der sat hele 5.000 skilte op, som opfordrer bilisterne til at holde øje med deres fart.

Klik rundt på kortet herunder: Antal klip for hastighedsforseelser pr. politikreds i 2017:

dp

Publiceret 16 April 2018 07:59

SENESTE TV