Per 'Batman' Bredahl (bagerste række tv.) på den pæne side af 50 vikarede for sønnen, Jesper Bredahl, i Nøragers mål i opgøret mod Østdjurs 91. Arkivfoto

Per 'Batman' Bredahl (bagerste række tv.) på den pæne side af 50 vikarede for sønnen, Jesper Bredahl, i Nøragers mål i opgøret mod Østdjurs 91. Arkivfoto

Seriefodbold:

'Batman' tog over efter sønnike i Nøragers mål

Nørager med 50+ målmand i kassen kom bagud med 3-0 og formåede ikke at indhente Østdjurs 91 i Serie 3

Af
Af Martin Schultz

Med assistenttræner Per ”Batman” Bredahl på over 50 år på mål havde Nørager B på kendt vis mobiliseret alle ressourcer, da det ubesejrede tophold lørdag eftermiddag tog imod Østdjurs 91 på Nørager Stadion.

Og kampen fik med en sejr på 3-2 til Østdjurs 91 en overraskende udgang, men gæsterne med raketten Morten Bruun i front tog i den grad Nørager B på sengen, for hjemmeholdet var bagud med 3-0 midt i 1. halvleg. Og selvom Nøragers nye unge bomber Rasmus Bang Rasmussen kort efter scorede for fjerde kamp i træk, så formåede hjemmeholdet ikke at score mere end et enkelt mål mere, og dermed var forårets første Nørager-nederlag en realitet.

”At være bagud med 3-0 efter 26. minutters spil er ikke hverdagskost på Nørager Stadion. Det gjorde ondt helt ind i sjælen,” siger Nørager B's træner Claus Vestergaard, som havde fået afbud fra sin målmand Jesper Bredahl på grund af arbejde, og derfor måtte sætte farmand og assistenttræner Per ”Batman” Bredahl på mål.

”Per ”Batman” holdt os inde i kampen og gjorde det fint. Han snuppede blandt andet to friløbere og var helt uden skyld i Østdjurs' tre mål,” siger Claus Vestergaard, som også måtte se bort fra de skadede profiler Mathias Fisker og Christian Mørch.

To mål og en assist af Morten Bruun

Nørager B kom bagud allerede efter 30 sekunder, da Mads ”Pylle” Pedersen gik fejl af en lang fremlægning, og så var Østdjurs 91' hurtigløber Morten Bruun helt fri og scorede sikkert.

”Spillet bølgede frem og tilbage i en jævnbyrdig start på kampen, da unge Sigurd Fisker i det 25. minut efter et hjørnespark kom til at sparke en modstander i hovedet,” fortæller Claus Vestergaard.

Morten Bruun eksekverede straffesparket sikkert til 2-0, men allerede minuttet efter var Morten Bruun igen på færde, da han assisterede Klaus Vilhelmsen til en scoring til 3-0.

Begivenhederne ville ingen ende tage i disse minutter, for få minutter efter blev Nøragers Rasmus Bang Rasmussen spillet i dybden og løb fra Østdjurs 91 forsvaret og kanonerede bolden utageligt op i det venstre hjørne til en 3-1 reducering.

”Vi satte tryk på i 2. halvleg og jeg vil tro, at boldbesiddelsen var 80-20 i vores favør, men vi kunne ikke score før der manglede 12 minutter, da Mads ”Pylle” Pedersen leverede en rigtig god scoring. Vi gav indhop til 17-årige Emil Sørensen fem minutter før tid, og i hans første boldberøring præsterede han en fantastisk afslutning, da han vendte i feltet og skød rigtig godt, men Østdjurs-målmanden præsterede en god redning. Lasse Jensen ramte overliggeren fra kanten af feltet et kvarter før tid. Jo, vi kunne sagtens have fået uafgjort,” mener Claus Vestergaard, som får en kampfri weekend inden mødet med TRIF på udebane onsdag 2. maj.

Kasper Sortkjær blev valgt til kampens spiller på Nøragers hold.

Mikkel Kjeldsen løber dobbelt så meget

”Det var en overraskende sejr efter en god holdpræstation. Vi havde spillere ude efter afbud og skader, men alle på holdet skulle levere hårdt arbejde, og der blev leveret. Der blev knoklet og det blev belønnet. Nørager B blev aldrig helt farlige, og jeg synes vi havde godt styr på dem,” siger Østdjurs 91 træner Jesper Nimb Sørensen, som efter fem år som ungdomstræner og senior assistenttræner i FC Djursland er tilbage i Østdjurs 91.

”Vi stod dybt, for vi vidste at Nørager ville sparke lange bolde, og så ville vi udnytte vores kontramuligheder med vores lynhurtige angriber Morten Bruun,” siger Jesper Nimb Sørensen.

Og taktikken lykkedes med en scoring meget tidligt i kampen, og efter 26. minutter var holdet foran med 3-0.

”Vi gik ud til 2. halvleg for at kontrollere kampen, så den stod på cruise control. Det lykkedes efter hensigten og det blev til tre gode point i en overraskende sejr. Der blev arbejdet stenhårdt af alle på holdet, og Mikkel Kjeldsen blev kampens spiller for at have leveret et kæmpe løbearbejde på midtbanen. Han arbejder som en hest og løber dobbelt så meget som de andre,” siger Jesper Nimb Sørensen, som også så Morten Bruun på toppen levere med to mål og en assist.

Østdjurs 91 tager på lørdag imod Åstrup/Hammelev, som i lørdags tabte med tenniscifrene 6-0 til Skødstrup SF på hjemmebane.

Kampfakta

Serie 3, pulje 35

Nørager B - Østdjurs 91 2 - 3 (1 - 3)

Lørdag 21. april kl. 13.30 på Nørager Stadion

Målscorere:

 • 0 - 1 Morten Bruun  (1. minut)
 • 0 - 2 Morten Bruun (25. min. straf.)
 • 0 - 3 Klaus Vilhelmsen (26. min.)
 • 1 - 3 Rasmus Bang (27. min.)
 • 2 - 3 Mads “Pylle” Pedersen (78. min.)

Nørager B's holdopstilling:

 1. Daniel Sortkjær Jensen
 2. Emil Sørensen
 3. Gunnar Pedersen
 4. Kasper Sortkjær
 5. Kristoffer Frandsen
 6. Lasse Jensen
 7. Mads Pedersen
 8. Ole Nielsen
 9. Per Bredahl
 10. Rasmus Knudsen
 11. Rasmus Bang Rasmussen
 12. Sigurd Fisker
 13. Steffen Klintø

Østdjurs 91's holdopstilling:

 1. Anders Emil Hjorth
 2. Andreas Jensen
 3. Frederik Lyng
 4. Kasper Larsen
 5. Klaus Vilhelmsen
 6. Mikkel Kjeldsen
 7. Morten Bruun
 8. Morten Thrane
 9. Nicklas Høfner Hansen
 10. Rasmus Konge Laursen
 11. Simon Laursen
 12. Martin Bay
 13. Nicolaj Pedersen
 14. Stefan Bech Kjeldsen

Publiceret 24 April 2018 10:11