Lasse Storvang (11) scorede hattrick, da FC Djursland besejrede Fredericia på overbevisende vis med 3-0. Foto: Martin Schultz

Lasse Storvang (11) scorede hattrick, da FC Djursland besejrede Fredericia på overbevisende vis med 3-0. Foto: Martin Schultz

Seriefodbold:

Lasse Lund Storvang viste klassen med hattrick i sikker sejr til FC Djursland

Topscorer Lasse Lund Storvang scorede tre mål og brændte et straffespark, da FC Djursland vandt med 3-0 over Fredericia fF i Jyllandsserien 1

Af
Af Martin Schultz

Med et vaskeægte hattrick viste den formstærke angriber Lasse Lund Storvang, at han er manden med krudt i støvlerne, da han torsdag eftermiddag på HSM Arena i Grenaa scorede alle tre mål i FC Djurslands 3-0 sejr over Fredericia fF i Jyllandsserien 1.

Med sejren rykkede hajerne op på 2. pladsen i rækken og holder snor i topholdet Silkeborg KFUM, samtidig med at Lasse Lund Storvang satte en streg under sin målfarlighed.

”Lasse har scoret 10 mål i syv kampe, og det viser, hvor dygtig en spiller han er. Der ligger et stort pres på vores angribere Lasse Lund Storvang, Kristian Kaagh og Felipe Soares, efter at angriberen Morten Smidt i vores allerførste kamp mod Agerbæk SF/IF Starup blev ramt af et brud i fodrodsknoglen, som holder ham ude hele foråret,” siger FC Djurslands cheftræner Robert Sørensen, som dog så sin topscorer brænde et straffespark godt et kvarter ind i 2. halvleg.

”Vi gik ud til 2. halvleg med en 2-0 føring og ville lukke kampen med endnu en scoring, da Søren Koch  Østergaard blev fældet i feltet og der blev dømt straffespark. Men Lasse Lund Storvang skød fladt og placerede ikke bolden ret langt ude, så Fredericia fF's målmand Johan Ankerstjerne reddede skuddet. Jeg kunne se, at det ærgrede Lasse, at han brændte dette straffespark, så det var godt, at han et minut ind i tillægstiden scorede til 3-0 og dermed fik sit velfortjente hattrick,” siger Robert Sørensen.

Topscorer bag kontrolleret saksespark

”Vi startede kampen med 200 km i timen og havde en plan om at vi skulle overfalde vores modstander og blæse dem omkuld i det første kvarter. Allerede i kampens start havde vi 2-3 gode muligheder, og efter fem minutter kom vi foran med 1-0. Vi spillede bolden godt rundt og Jeppe Juhl Jensen spillede bolden ud til Mauricio Held, som tog to træk, gav sig god tid og så sendte en følt bold ind i panden på Lasse Lund Storvang, som sendte bolden i det modsatte målhjørne. Et mål, som var godt sat op og som glædede træneren, for det var noget vi havde øvet på træningsbanen,” siger cheftræner Robert Sørensen.

FC Djursland var i fuld kontrol og havde gode chancer på kanten af feltet, men Frederica fF's dygtige målmand Johan Ankerstjerne tog godt for sig.

Men selv en god keeper måtte melde pas, da topscorer Lasse Lund Storvang i det 35. minut scorede sæsonens andet mål på et saksespark.

”En løs bold i feltet blev hængende i luften efter et duelspil, og så viste Lasse Lund Storvang sin farlighed, da han med et kontrolleret saksespark – et såkaldt ”overhead kick” – sendte bolden i mål til 2-0,” fortæller Robert Sørensen.

”Vi var i fuld kontrol halvlegen ud, hvor vi var opmærksomme på at holde godt øje med Fredericia fF's offensive profiler Mike Andersen og Mads Isaksen.”

 

Rasmus Møller var banens bedste spiller

Ifølge Robert Sørensen var FC Djursland i omkring 75-25 procent boldbesiddelse i 1. halvleg, men træneren var alligevel utilfreds med spillet i slutningen af 1. halvleg, hvor gæsterne fik flere chancer, sat op af netop Mads Isaksen. Men da det for alvor brændte på, viste hjemmeholdets målmand Christian Rygaard klassen og reddede forsøget.

”Vi har i andre kampe haft svært ved at lukke kampene og set modstandere komme tilbage i 2. halvleg. Derfor gik vi ud for at lukke kampen, og både Lasse Lund Storvang, Mauricio Held og Søren Koch Østergaard havde store chancer i det første kvarter inden Lasse Lund Storvang brændte straffesparket,” siger Robert Sørensen.

FC Djursland fik ikke lukket kampen før i det 91. minut, da riposten efter et forsøg fra Janus Tranæs Didriksen endte hos Lasse Lund Storvang, som køligt så målmanden an inden han tjippede bolden over ham og i mål til 3-0.

”Lasse Lund Storvang ydede en fin præstation med tre mål og 10 mål i syv kampe siger noget om hans målforlighed, men Rasmus Møller var med længder banens bedste spiller. Men jeg skal også fremhæve vores målmand Christian Rygaard, som ikke havde så meget at lave, men når det gjaldt, viste han klassen,” siger Robert Sørensen.

”Vores gameplan virkede, og hele holdet leverede på en dag, hvor alle spillere levede op til deres niveau.”

FC Djursland skal i kamp igen søndag kl. 13.00 på HSM Arena i Grenaa, når Fuglebakken KFUM fra Aarhus kommer på besøg med adskillige tidligere Grenaa IF og FC Djursland spillere på holdet.

”De vil gerne komme hjem og drille os i Grenaa, så det bliver en kamp, hvor vi skal slås for det,” siger FC Djurslands cheftræner Robert Sørensen.

Kampfakta:

Jyllandsserien 1, Pulje 2

FC Djursland - Fredericia fF 3 - 0 (2 - 0)

Torsdag 10. maj kl. 13.00 på HSM Arena i Grenaa

Målscorere:

 • 1 - 0 Lasse Lund Storvang (5. min.)
 • 2 - 0 Lasse Lund Storvang (35. min.)
 • 3 - 0 Lasse Lund Storvang (91. min.)

FC Djurslands holdopstilling:

 1. Christian Rygaard
 2. Jesper Sørensen
 3. Felipe Soares
 4. Kristian Kaagh
 5. Lasse Lund Storvang
 6. Søren Koch Østergaard
 7. Rasmus Møller
 8. Jeppe Juhl Jensen
 9. Mauricio Held
 10. Rasmus Brasch
 11. Casper Stylsvig Bæksted
 12. Niklas Søgaard
 13. Christian Rytter Fløjborg
 14. Janus Tranæs Didriksen

Publiceret 13 May 2018 17:24