Den tidligere udenlandsprof. i Belgien, Felipe Soares, er fortsat på sine bedste dage den store kreative kraft hos FC Djursland. Foto: Lars Norman Thomsen

Den tidligere udenlandsprof. i Belgien, Felipe Soares, er fortsat på sine bedste dage den store kreative kraft hos FC Djursland. Foto: Lars Norman Thomsen

Seriefodbold: ”Gamle” Kristian Kaagh scorede hattrick i storsejr over bundhold

FC Djursland er tæt på at sikre sig 2. pladsen i sin pulje i Jyllandsserien 1 og dermed en playoff-kamp om oprykning til Danmarksserien efter stensikker 6-0 sejr over Hatting-Torsted Fodbold

Af
Martin Schultz

Med en storsejr på 6-0 over bundholdet Hatting-Torsted Fodbold på hjemmebane bragte FC Djursland sig lørdag eftermiddag foran et stort publikum i den bedst mulige situation i forhold til en mulig oprykning inden sidste spillerunde i Jyllandsserien 1 næste lørdag.

Her skal FC Djursland møde Fredericia FF på udebane, og med blot et point i den kamp vil FC Djursland være klar til at møde to’eren fra Pulje 1 i en playoff-kamp om oprykning til Danmarksserien.

”Vi skal mindst have et point mod Fredericia Ff, men samtidig skal vores værste rivaler Agerbæk SF/ Starup IF møde topholdet og oprykkerne fra Silkeborg KFUM på udebane. Og vinder Agerbæk SF/ Starup IF ikke den kamp, er vi sikre på playoff-kampen uanset vores eget resultat,” siger FC Djurslands cheftræner Robert Sørensen.

Fandt nøglen til at åbne kompakt forsvar

Det var et særdeles veloplagt FC Djursland-hold, som var i kontrol fra start til slut, og sejren på 6-0 kunne ifølge Robert Sørensen være blevet meget større. Gæsterne fra Hatting-Torsted Fodbold havde reelt kun en enkelt chance i forbindelse med et frispark, men det tog FC Djurslands unge målmand Anders Emil Hjort sig af i to tempi.

”Vi var nok i 90-10 procent boldpossession gennem kampen, og Hatting-Torsted Fodbold stod meget kompakt og med stort set alle mand bag bolden. Men vi fandt nøglen til at lukke op for dette forsvarsværk med holdets spillende træner, den tidligere superligaspiller Steffen Algreen, i midtforsvaret, ved at spille bolden fra bagkæden op til midten og derfra ud til kanterne for at gøre vores spil bredt og komme bag deres forsvar,” siger Robert Sørensen, som kunne se Lasse Lund Storvang og Rasmus Møller brænde store chancer, inden det i det 29. minut lykkedes Morten Bruun at bringe hjemmeholdet foran.

”Efter noget ping-pong småspil i feltet lykkedes det Morten Bruun at nå frem og få hovedet på før gæsternes målmand. Derefter havde både Kristian Kaagh, Lasse Lund Storvang, Rasmus Møller og Morten Bruun store chancer, inden vi kort før halvleg kom foran 2-0, da Lasse Lund Storvang spillede 1-2 med Kaagh, slap fri og med en kølig afslutning sparkede dybt i bolden og tjippede den over målmanden,” fortæller RobertSørensen.

Hele holdet er stjernen

”Vi skulle forsætte med at spille bredt og have en masse løb foran bolden, for Hatting-Torsted Fodbold stod stadig kompakt foran eget mål. Og det gav bonus efter 59. minutter, da gæsternes forsvar blev spillet helt tyndt, og Felipe Soares spillede bolden bagud til Kristian Kaagh, som scorede sikkert til 3-0,” fortæller Robert Sørensen.

Rasmus Møller scorede efter nogle få minutter til 4-0, da han efter noget småspil omkring feltet blev spillet og løb dybt og sparkede bolden under målmanden.

”Vi skød også meget udefra, for deres forsvar stod så dybt og vi skulle jo lokke dem frem, så der blev plads bagved forsvaret,” forklarer Robert Sørensen, som kort efter så Kristian Kaagh gøre sit hattrick færdigt med to mål til 5-0 og 6-0 på hovedstød efter et indlæg efter et dybdeløb og et hjørnespark.

” Rasmus Møller og Lasse Lund Storvang kunne også have scoret hattrick, for vi brændte så mange store chancer,” mener Robert Sørensen, som dog var særdeles tilfreds med hele holdets indsats.

”Der var lige så stor forskel på de to hold som cifrene antyder. Vi tog Morten Bruun ud i pausen for at skåne hans lyske, og i 2. Halvleg var der også tiltrængte pauser til Rasmus Brasch og Emil Bjerre Busk. De to ”gamle” Felipe Soares, som kunne åbne gæsternes defensiv med sit kreative spil, og Kristian Kaagh, som viste sin farlighed i boxen, gjorde det rigtig godt. Også Rasmus Møller Janus Tranæs Didriksen spillede også godt, men på denne dag var hele holdet stjernen,” siger Robert Sørensen.

FC Djursland skal allerede i kamp igen tirsdag aften på Tilst Idrætsanlæg i en pokalkamp mod TST Fodbold.

”Her får en stribe U19 spillere chancen for at vise sig frem, for vi skal være klar til den svære kamp mod Fredericia Ff på udebane på lørdag,” siger Robert Sørensen.

Lykkes det FC Djursland at blive nr. 2 i sin pulje, venter der en playoff-kamp onsdag 27. juni kl. 19.00 på en neutral bane mod nr. 2 fra Jyllandsserien 1’s anden pulje.

Kampfakta

Jyllandsserien 1, Pulje 2

FC Djursland - Hatting-Torsted Fodbold 6 - 0 (2 - 0)

Lørdag 16. juni kl. 15.00 på HSM; Arena i Grenaa

Målscorere:

1 - 0 Morten Bruun (29. min.)

2 - 0 Lasse Lund Storvang(43. min.)

3 - 0 Kristian Kaagh (59. min.)

4 - 0 Rasmus Møller (61. min.)

5 - 0 Kristian Kaagh (66. min.)

6 - 0 Kristian Kaagh (77. min.)

Publiceret 17 June 2018 13:30