Udvalgsformand Lars Møller (S). Foto: Lars Norman Thomsen

Udvalgsformand Lars Møller (S). Foto: Lars Norman Thomsen

Debat Norddjurs: Vi tager ansvar for budgetoverskridelse på 6,9 millioner

Af
Lars Møller (S)

formand for Voksen- og Plejeudvalget i Norddjurs:

"Voksen- og Plejeudvalget har nogle udfordringer med budgettet for 2018 som gør, at vi har en budgetoverskridelse på 6,9 mio. kroner ud af et budget på ca. 680 mio. kroner. Det er nogle dyre enkeltsager på det sociale område, der har givet problemer. Som udvalg er vi forpligtiget til at holde vores budget og få pengene til at stemme. Det arbejder hele Voksen- og Plejeudvalget for, på tværs af partiskel, og derfor har vi sendt et sparekatalog i høring her hen over sommerferien, og vi skal så på et ekstraordinært møde i starten af august beslutte, hvilke forslag der skal sættes i værk.

Jeg vil her gerne takke Ældrerådet, Handicaprådet og medarbejderne for deres hurtige behandling af spareforslagene, og de høringssvar de har givet. Høringsvar som peger på de udfordringer og forringelser, som spareforslagene er udtryk for, men også anerkender de udfordringer vi står over for og samtidig giver råd om, hvordan vi bedre kan arbejde med nogle af forslagene.

Jeg er meget bekymret for, hvad dette betyder for ældreområdet, voksen-handicapområdet og hele indsatsen på sundhedsområdet, men hvis vi ikke handler nu og får budgettet til at stemme, så tror jeg, at det kan blive værre.

Jeg og udvalget er selvfølgelig bekymret for de meget omtalte, budgetudfordringer for hele kommunen, og for hvilke besparelsesforslag de udløser for alle områder.

I en svær tid er der vigtigt, at vi bevarer roen og overblikket. Ro i forhold til de beslutninger vi kommer til at tage og som kommer til at berøre mange borgere, som jo intet ansvar har for, at vi er kommet i denne situation. Overblik over hvorfor vi er endt i denne situation, og hvad/hvem der har ansvar for dette."

Publiceret 19 July 2018 10:30