Øxenholt Foto

Trejde brand i bigballer på Djursland: Politiet efterlyser vidner

Tre brande på ét døgn i bigballer indenfor et par kilometer

Af
Jeppe Rafn

Brandfolkene fra Beredskab & Sikkerhed blev mandag aften klokken 22.48 kaldt ud til en brand ved landsbyen Fausing, der ligger et par kilometer sydvest for Allingåbro.

Det var en brand på Fløjstrupvej i en stor lade fyldt med 200 bigballer, som der var kraftig ild i, da brandvæsnet kom frem. Indsatsleder Jan Recke fortæller, at der blot to meter fra laden med de 200 bigballer var en anden stor lade fyldt med løst korn. Brandfolkene fra Allingåbro havde derfor fokus på at inddæmme ilden, så den ikke spredte sig til den anden lade. Det lykkedes natten igennem at begrænse ilden til den ene lade, hvor man tirsdag morgen stadigvæk var i gang med at slukke ilden og sprede bigballerne for at få branden slukket så hurtigt som muligt.

De lokale brandfolk blev om morgenen afløst af brandfolk fra Beredskabsstyrelsen, så de kunne få et hvil og være klar til at rykke ud senere på dagen, hvis det skulle blive aktuelt.

Aftenens brand var den tredje ensartede brand i nærområdet i løbet af mandag. Tidligt om morgenen ved 5-tiden var der ild i to store stakke med bigballer på marker ved Allingåbro og Fausing, som Beredskab & Sikkerhed måtte foretage en kontrolleret nedbrænding af. Disse brande blev anmeldt med blot 10 minutters mellemrum.

Øxenholt Foto

Østjyllands Politi oplyste senere, at man ikke kunne afvise, at de to brande var påsat. Meldingen fra politiet er den samme tirsdag morgen efter den tredje brand. Politiet kan ikke sige, om brandene er påsatte, men man efterlyser vidner, som måtte have set noget mistænkeligt.

Publiceret 14 August 2018 08:45