Det Gastronomiske Turistkontor skal sende turister, men også lokale, ud på madeventyr på Djursland. Pressefoto

Det Gastronomiske Turistkontor skal sende turister, men også lokale, ud på madeventyr på Djursland. Pressefoto

Turister skal smage på Djursland

Det Gastronomiske Turistkontor inviterer til åbningsreception. Det skal være et formidlingssted for områdets mad og kunsthåndværk for nysgerrige turister og lokale

Det Gastronomiske Turistkontor holder åbningsreception fredag 17. august kl. 15 – 17 på Skindergade 5, hvor du kan møde lokale madhåndværkere og Det Rullende Turistkontor og høre mere om efterårets madevents på Djursland.

Det Gastronomiske Turistkontor vil formidle og udbrede kendskabet til de mange gastronomiske tilbud af passionerede producenter og dygtige måltidshåndværkere der findes på Djursland. Mange turister får ikke nok information via foldere og hjemmesider og søger de autentiske oplevelser og historier.

"Ved at bruge tid på at uddele smagsprøver, vise vej på kort og fortælle hvor man får de bedste friskfangede fisk på menuen, får turisterne inspiration til køre ud i landskabet eller kommer til en event de ikke vidste fandtes. Vi har sendt rigtig mange ud på Ebeltoft Gårdbryggeri denne sommer, da de tilfældigvis er kommet forbi og set flaskerne i vinduet. Det er det der skaber værdi – at hjælpe hinanden på Djursland til at fortælle om alle de gode steder og oplevelsestilbud der findes," siger Jakob Vinkler, idémanden bag Det Gastronomiske Turistkontor, i en pressemeddelelse.

Denne sommer har turistkontoret også være at finde ude i det Djurslandske landskab i form af Det Rullende Turistkontor. De to gøglere Tonny Trifolikom og Max Bering har kørt rundt med en lille lyseblå cirkusvogn, hvor de har fortalt historier, inviteret på kaffe og et spil ludo.

Posthuse, turistkontor, biblioteker og små købmand lukker rundt omkring. Der hvor man i gamle dage havde tid til at snakke med folk. Det er dog stadig vigtigt, fortæller Det Gastronomiske Turistkontor, hvis man skal være en destination turisterne husker og har lyst til at komme tilbage til.

Det Gastronomiske Turistkontor har mange planer for fremtiden. Én af ideerne er også på sigt at skabe en samlende formidlingstilbud til virksomheder der ønsker anderledes oplevelser for deres medarbejdere til kurser, konferencer eller personalefester.

"Hvis vi går sammen her på Djursland om at skabe samlede koncepter og oplevelsestilbud, så kan vi virkelig vise kreativiteten og diversiteten her på Djursland. Det er også meget sjovere at lave tingene sammen end hver for sig, for alle har mange spændende ting at byde ind med," afslutter Jakob Vinkler.

Publiceret 14 August 2018 13:45