Modelfoto

Halvandet års fængsel til 21-årig mand fra Grenaa

Ung mand dømt for adskillige indbrud og groft hærværk

Af
Jeppe Rafn

En 21-årig mand fra Grenaa har fået en fængselsdom på 18 måneder. Han blev i retten kendt skyldig i otte indbrudsforsøg og fem indbrud i private hjem på Djursland og i Aarhus samt hæleri, flere bedragerier og groft hærværk

Hærværket blev begået i juni 2017 ved et indbrud i et sommerhus i Ebeltoft, hvor han ødelagde møbler og inventar for over 100.000 kroner ved at hælde madolie og væsker ud over dem. Ved de fem indbrud blev der stjålet designermøbler, ure og smykker for betydelige værdier, oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet efterlyste ham internt efter et indbrud 17. december 2017 i Ebeltoft, hvor der blev stjålet et pengeskab med et større kontantbeløb samt flere ure og smykker. I februar lykkedes det så at anholde af ham, selvom han forsøgte at stikke af fra politiet. Efter anholdelsen blev han varetægtsfængslet og har været det lige siden.

Ved ransagningen af hans bil fandt politiet koben, arbejdshandsker, maskering samt en seddel med flere adresser på villaer i Østjylland. Den efterfølgende efterforskning førte til, at politiet blandt andet via DNA-spor kunne koble ham til flere indbrud begået i Østjylland.

Den 21-årige mand fra Grenaa blev i retten dømt for forsøg på indbrud på syv adresser, der stod på sedlen. Retten lagde vægt på de mange indbrudsforhold og det betydelige udbytte, som den 21-årige havde opnået ved indbruddene, og som han havde villet opnå ved indbrudsforsøgene.

"Jeg er tilfreds med, at et godt stykke efterforskningsarbejde har ført til opklaring af en række indbrud, hvor borgere i Østjylland er blevet frastjålet betydelige værdier. Og så er jeg meget tilfreds med, at retten valgte at følge anklagemyndighedens påstand om at dømme den 21-årige for forsøg på indbrud i forhold til de syv villaadresser, der stod på sedlen, som politiet fandt i hans bil," siger anklagerfuldmægtig Jacob Gents, Østjyllands Politi.

Den unge mand fra Grenaa accepterede dommen, som altså ikke blev kæret.

Publiceret 15 August 2018 10:58