Ditte Hansen og Louise Mieritz er entertainere med stort E. Foto: Nordisk Film / Rolf Konow.

Ditte Hansen og Louise Mieritz er entertainere med stort E. Foto: Nordisk Film / Rolf Konow. Rolf konow

Ditte og Louise går til filmen

Ny film hudfletter #MeToo og forskellen på mænd og kvinders vilkår på arbejdsmarkedet og i filmbranchen

Af
Daniel Bentien

kino.dk

UGENS FILM Efter Casper Christensen og Frank Hvam transformerede deres komiske tv-serie ’Klovn’ til to film, står Ditte Hansen og Louise Mieritz klar til at gøre dem kunsten efter med deres populære tv-serie ’Ditte & Louise’, der nu bliver til film. Det betyder en komisk hudfletning af det højaktuelle #MeToo-emne og forskellen på mænd og kvinders vilkår på arbejdsmarkedet og i særdeleshed i filmbranchen.

I den danske komedie ’Ditte & Louise’ begynder succesen for det ellers populære makkerpar at falme.

Louise er på vej i overgangsalderen og har accepteret tingenes tilstand ved at forberede sig på et småborgerligt liv med mand og barn. Ditte forsøger stadig at medvirke i store film, men får kun tilbudt roller som nogens mor eller gammel luder - og sidstnævnte bliver endda omdøbt til ung luder, og så er hun ude af den nye Jussi Adler-Olsen-film.

Men da Ditte ser et opslag for en mandlig hovedrolle i en vikingefilm, hvis beskrivelse passer perfekt på hende, klæder hun sig ud som mand, går til audition og scorer det eftertragtede job. Pludselig begynder verdenen at åbne sig for Ditte, der nu går under navnet Ditlev, og mens hun øjner et regulært gennembrud på det hvide lærred, er hun i færd med at glemme sig selv og sin bedste veninde.

Ditte Hansen klæder sig ud som mand og bliver ven med Anders W. Berthelsen, der spiller sig selv. Foto: Nordisk Film / Rolf Konow

Ditte Hansen klæder sig ud som mand og bliver ven med Anders W. Berthelsen, der spiller sig selv. Foto: Nordisk Film / Rolf Konow Rolf konow

En særlig kønsdebat

Kønsdebatten bliver taget under kærlig behandling i filmen, der på mange områder er en direkte kommentar til tidsånden og især #MeToo-bevægelsen, der handler om chikanering af kvinder i filmbranchen, men som har bredt sig langt herudover.

”Vores serie har altid handlet om MeToo, selvom MeToo ikke var opfundet. Eller det var det… det havde bare ikke noget navn," siger Ditte Hansen.

"Det er fortællingen om transformationen og spørgsmålet: Havde det været lettere, hvis vi havde været mænd? Det er den grundlæggende penismisundelse, som vi lidt kækt siger, at filmen handler om. Det her med forskellen mellem mænd og kvinder interesserer os alle sammen, selvom det er et oldgammelt emne, og der er lavet 1.000 film om det, så bliver det ved med at være spændende. Hvor er vi forskellige, hvor er vi ens," spørger hun.

Ditte Hansen spiller Ditte, og Louise Mieritz spiller Louise. Selvom de går under deres egne navne i filmen, er der alligevel forskel på de to skuespillere og deres karakterer.

"Vi har taget Ditte og Louise og gjort dem til et odd couple. Det har man set så tit i komiske parløb, at man tager to karakterer og gør dem så forskellige som muligt, fordi det giver en masse dramatik, at to mennesker reagerer forskelligt på situationer. Jeg har noget Ditte i mig, og Louise har noget Louise inde i sig. Men så har vi forstærket det. Vi har gjort Louise til en udpræget nej-siger og Ditte til en udpræget ja-siger, fordi det er bare sjovt. Men vi har forstærket karaktertrækkene, og vi er ikke så vilde i virkeligheden," afslutter Ditte Hansen.

Læs mere om aktuelle og kommende film på kino.dk.

Publiceret 07 September 2018 11:40

SENESTE TV