Arkivfoto

Arkivfoto

Debat Norddjurs: Hvis I dræber nerven, dræber I lokalområdet

Af
Grete Carstensen

gymnastiktræner på Mølleskolen:

"Når alle undersøgelser viser, at lokalområdet dør, hvis man lukker skolen, er det, fordi skolen er langt mere end et sted, hvor børn modtager undervisning.

Mølleskolen er centrum for mange forskellige idrætstilbud, fodbold, håndbold, gymnastik og badminton, hvor børn og voksne har adgang til fine idrætsfaciliteter, herunder en stor hal i nære omgivelser. Som aktiv bruger af disse kan jeg forsikre om, at vi står på nakken af hinanden for at få tider i såvel gymnastiksal som hal. Der er virkelig pres på, Hvor skal vi gå hen efter en eventuel lukning? Norddjurs vil jo ikke oplyse, hvad der skal ske med bygningerne. Hvad med folkesundheden, kære politikere?

Selvfølgelig er en eventuel lukning først og fremmest slem for elever, forældre, lærere og øvrige personale, men så sandelig også for hele lokalområdet. Mølleskolens forældre og lærere engagerer sig i skolebestyrelse og forældreforening og danner netværk, som rækker langt ud i det omgivne samfund. Nogle af ildsjælene giver et nap med i Borgerforeningen eller Idrætsforeningen, som dermed får mulighed for at lave flere aktiviteter, som igen trækker flere aktive til. Skolen danner ramme for fællesspisninger, foredrag , musikskole og meget andet. Denne synergi-effekt er selve livsnerven i at udvikle de små samfund, hvor der er aktivitet og folk får lyst til at bosætte sig.

Hvis I dræber nerven, dræber I lokalområdet.

Har Norddjurs egentlig ikke en strategi for at holde hånden under småsamfundene?

Her har I da valgt at ødelægge et af de mere velfungerende af slagsen."

Publiceret 10 September 2018 16:32