Syddjurs Billedkunstråd har formået at få Ingvar Cronhammar til at medvirke til en masterclass på Kulturhotellet i Rønde - en præstation i sig selv

Syddjurs Billedkunstråd har formået at få Ingvar Cronhammar til at medvirke til en masterclass på Kulturhotellet i Rønde - en præstation i sig selv

Farverige Ingvar Cronhammar til Rønde

Syddjurs Billedkunstråd har gjort lidt af et scoop ved at få den farverige dansk-svenske kunstner og personlighed til at øse ud af sine erfaringer fra et langt liv som kunstner

Af
Lars Norman Thomsen

RØNDE Tirsdag 25. september inviterer Syddjurs Billedkunstråd til masterclass med en af de helt store personligheder på den danske kunstscene - Ingvar Cronhammar.

Elia (1989-2001) anses af flere som Cronhammars hovedværk som rumkunstner; et ca. 32 meter højt symmetrisk opbygget monumentalanlæg i bydelen Birk i Herning, ikke langt fra kunstnerens hjem, som med uforudsigelige mellemrum udspyr høje ildsøjler.

"Vi er stolte af at kunne præsentere så markant et navn som Cronhammar i Syddjurs Kommune. Billedkunstrådet afholder to gange om året masterclasses med både kendte og mindre kendte navne fra den danske kunstscene, som kan inspirere og fortælle om deres aktive virke," fortæller Simon Aaen, formand for Billedkunstrådet.

Syddjurs Billedkunstråd har som formål at styrke den professionelle billedkunsts potentiale i Syddjurs Kommune, støtte initiativer, der fremmer udviklingen af billedkunsten, og vejlede i forbindelse med større billedkunstneriske projekter.

Masterclassen er støttet af Statens Kunstfond og Syddjurs Kommune.

Masterclassen finder sted tirsdag 25. september kl. 19-21 på KulturHotellet i Rønde. Deltagelse er gratis, men der er kun et begrænset antal pladser, som fordeles efter først-til-mølle princippet.

Publiceret 21 September 2018 13:00