Marianne Højbjerg, Sascha Eriksen og Heidi Schumacker drager sammen af sted mod Berlin sidst i september, hvor de skal deltage i Beast of Berlin i to forskellige crossfit-klasser. Foto: Stine Østergaard

Marianne Højbjerg, Sascha Eriksen og Heidi Schumacker drager sammen af sted mod Berlin sidst i september, hvor de skal deltage i Beast of Berlin i to forskellige crossfit-klasser. Foto: Stine Østergaard

Tre bomstærke kvinder skal konkurrere i Berlin

Sascha, Heidi og Marianne træner i CrossFit 8500 og har kvalificeret sig til Beast of Berlin

Af
Stine Østergaard

GRENAA I CrossFit 8500 træner både store og små, kvinder og mænd. Alderen spænder fra 14-80 år, og man træner både selv og på hold. Langt de fleste bruger det som almindelig træning i hverdagen.

Men tre af kvinderne i "boksen" nøjes ikke kun med at konkurrere mod sig selv. Det er Sascha Eriksen, Heidi Schumacker og Marianne Højbjerg, som har kvalificeret sig til stævnet Beast of Berlin 29. og 30. september.

Crossfit giver det hele

Sascha Eriksen og Heidi Schumacker har gået til crossfit i cirka fire år, mens Marianne Højberg har trænet med siden starten i CrossFit 8500 for seks år siden.

"Det giver det hele. Jeg er 49 år nu og har dyrket motion hele livet. Det giver både kondi, styrke, udholdenhed og smidighed," siger Marianne Højbjerg.

"Og så kan man se forbedringer, når man træner," supplerer Heidi Schumacker, der har kvalificeret sig til en konkurrence for første gang.

I følge ejer Morten Søgaard er det kun et par procent af medlemmerne, som går til konkurrencer. De fleste bruger det som deres fitness, og træningsformen er blevet mere og mere populær, siden CrossFit 8500 blev til i 2012.

"Det er helt almindelig styrketræning, dog med høj intensitet. Der er sådan set ikke noget nyt i det. Det er mere sammensætningen med konditræning, der får folk til at gå til crossfit til at starte med. Det er vores mål at få folk til at styrketræne mere, uden at de tænker over det. Jeg har tidligere arbejdet i fitnessbranchen, og der kom tit folk med et mål om at komme i form. De hoppede altid straks på spinningcyklerne. Hvis de vil have en chance for at opnå deres mål, så skal der løftes vægte. Hos CrossFit får man begge dele og lærer at styrketræne korrekt med frie vægte, uden at være fastlåst i en maskine," siger Morten Søgaard.

Fra venstre: Heidi Schumacker, Sascha Eriksen og Marianne Højbjerg træner til hverdag i CrossFit 8500. Lige nu træner de op til Beast Of Berlin, som de alle tre har kvalificeret sig til. Foto: Stine Østergaard

Fra venstre: Heidi Schumacker, Sascha Eriksen og Marianne Højbjerg træner til hverdag i CrossFit 8500. Lige nu træner de op til Beast Of Berlin, som de alle tre har kvalificeret sig til. Foto: Stine Østergaard

Kende sin krop

Det er en træningsform, som kræver disciplin, og hvor der er vægt på teknikken for at gøre det rigtigt og undgå skader. Men alle har været nybegyndere engang, så de tre kvinder mener ikke, man skal være bange for at prøve crossfit af.

"Det fede er, at alle kan være med på alle hold. Man kan bare skalere ned. Man behøver ikke være stor og stærk for at komme her," siger Marianne Højbjerg.

"... men det bliver man," griner Sascha Eriksen.

Der er gode instruktører, som hjælper en til holdtræningerne. Ellers har Heidi Schumacker et godt råd til, hvad man skal tænke over, når man selv træner crossfit.

"Det handler om at vide, hvad kroppen gør. Man skal lære sin krop og kende, så det er en god idé at skrive ned. Hvor tungt, man løfter, hvor mange gentagelser, hvor hurtigt og så videre," siger hun.

Den største forskel i forhold til almindelige fitnesscentre, er de enige om, er sammenholdet og fællesskabet. Den gode stemning. Og så det, at der ingen spejle er.

"Vi er hinandens spejl. Man hjælper hinanden, hvis man for eksempel ser en lave en øvelse forkert," siger Marianne Højbjerg.

Beast of Berlin

Når de tre trænings"bæster" inden længe drager til Berlin til Beast of Berlin for i alt 160 udøvere er det i kategorien scale for Sascha Eriksen og Heidi Schumacker. Marianne Højbjerg skal forsvare sin anden plads fra sidste år i kategorien RX, der opdelt i aldersgrupper.

"Det er helt sikkert mit mål at vinde," siger hun selvsikkert.

De har kvalificeret sig ved en online konkurrence, hvor man skulle filmes, mens man lavede en bestemt kombination af øvelser. Til stævnet i Berlin ved de heller ikke, hvilken kombination af øvelser, som man skal lave. Derfor er det overgangen mellem forskellige øvelser, der gør en konkurrent god.

"Det er for eksempel svært at lave et tungt løft med høj puls. Så man skal være god til at få pulsen ned," forklarer Sascha Eriksen, der lige som de andre to træner 4-5 gange om ugen.

De er enige om, at træningen bliver lettere af at have et mål. Om det er at kvalificere sig til Beast of Berlin eller slå sin egen rekord. Eller sidemanden til en af de mange hold, man kan melde sig på på CrossFit 8500, der ligger på Korsgade 22 i Grenaa.

Publiceret 21 September 2018 14:00