Fremadrettet vil Kyst- og Fjordcentret kunne have 12 personer med i en jolle. Med indkøbet af de to nye joller kan de to personer fra centret, der er på tur, formidle til 24 personer også undervejs, og ikke som i dag kun når bådene ligger stille.

Fremadrettet vil Kyst- og Fjordcentret kunne have 12 personer med i en jolle. Med indkøbet af de to nye joller kan de to personer fra centret, der er på tur, formidle til 24 personer også undervejs, og ikke som i dag kun når bådene ligger stille.

Stor pose penge til bedre formidling på Kyst- og Fjordcentret

Knap en million kroner til indkøb af nye joller

Af
Simon Carlson

To nye joller lyder måske ikke af så meget, men når de skal ekviperes med motorer og alverdens formidlings-, undersøgelses- og sikkerhedsudstyr, så løber det op. Derfor er de umanerligt tilfredse på Kyst- og Fjordcentret i Ørsted, efter Nordea-fondens kystpulje har doneret knap en million kroner til centret. Helt præcis er 997.625 kroner sendt i Kyst- og Fjordcentrets retning, og dem tager en glad centerleder Carsten Enemark meget gerne imod.

"Det er vi bare så glade for. Jeg tror, det kommer til at styrke vores formidling rigtig meget, når vi kan have flere mennesker samlet i en båd, når vi skal ud på fisketure og sælsafari eller bare almindelige ture ud på fjorden," siger Carsten Enemark.

Plads til flere

Kyst- og Fjordcentret råder allerede over en række joller, men de er væsentligt mindre, end de både, man nu påtænker at anskaffe sig. I de nye joller skal der efter planen være plads til 12 personer i hver, og det bliver således lettere at formidle naturhistorierne ude på vandet.

"I de nuværende joller bliver vi nødt til at sejle i kortege og mødes ude på vandet for at fortælle det rundt til alle både, når vi ligger stille. Nu kan vi i stedet fortælle undervejs og på vej ind, og det gør vores formidling meget bedre," konstaterer Carsten Enemark.

Mere tid

Hvordan de nye joller præcis skal se, er endnu ikke helt klart, ligesom det nu skal undersøges, hvad der rent praktisk kan lade sig gøre i forhold til udstyring af bådene, som forhåbentlig også bliver handicapvenlige.

Carsten Enemark regner dog med, at de nye både er klar til foråret, når den nye sæson går i gang. Det vil også frigive noget kapacitet i forhold til udlån af de nuværende joller.

"Vi får jo en del henvendelser fra folk, der gerne vil sejle ud og overnatte på Kanaløen. Det får vi også bedre mulighed til at opylde nu, hvor vi kan frigive de små joller. Det betyder også, at når man har overnattet på Kanaløen, så behøver man ikke altid at være tilbage med jollen klokken 9. Så kan man måske lige nå en hyggelig formiddag derovre i stedet," lyder det fra Carsten Enemark.

Publiceret 25 September 2018 07:00