Nicolaj Jarsmer var kampafgørende, da Østdjurs befæstede sin topstatus i Serie 3 ved at besejre IF Midtdjurs. Foto: Martin Schultz

Nicolaj Jarsmer var kampafgørende, da Østdjurs befæstede sin topstatus i Serie 3 ved at besejre IF Midtdjurs. Foto: Martin Schultz

Seriefodbold: Østdjurs 91’ skarpskytter Toxbro og Jarsmer satte IF Midtdjurs på plads

Topholdet Østdjurs 91 hentede en pligtsejr på 5-3 over IF Midtdjurs på Ryomgård Stadion efter sikker 4-1 føring ved halvleg

Af
Martin Schultz

IF Midtdjurs fik med en scoring på et straffespark efter få minutters spil en drømmestart, da topholdet Østdjurs 91 lørdag eftermiddag var på besøg på Ryomgård Stadion i Serie 3.

Men et stærkt besat tophold med flere kendte navne fra overbygningsholdet FC Djursland på holdkortet var ikke længe om at få vendt kampen og i starten af 2. halvleg var gæsterne foran med 5-1 inden det lykkedes hjemmeholdet at pynte til slutresultatet 5-3.

Mens FC Djursland spillede en svær udekamp i Danmarksserien mod VSK Aarhus var der spilletid i Serie 3 til profiler som Jeppe Juhl Jensen, Nicolaj Jarsmer og Nichlas ”Høffe” Høpfner Hansen, som alle har brug for spilletid efter skader, samt til det unge angrebstalent fra DS-truppen, Jacob Toxbro Andreasen, som med to mål viste målnæsen frem på Ryomgård Stadion.

Når IF Midtdjurs så samtidig ikke lige rigtig ramte dagen, så var det let spil for topholdet, som efter to uafgjorte kampe også havde brug for fuld pointhøst for at holde forfølgerne bag sig i tabellen.

Men ikke blot fik Østdjurs 91 tre point med hjem til Trustrup, men samtidig satte forfølgerne også point til, da AC Norddjurs tabte med 3-1 til TRIF på PR Park i Rønde, og Nørager B på hjemmebane måtte nøjes med 2-2 i lokalopgøret mod Auning IF.

Østdjurs 91 er nu fem point foran AC Norddjurs og TRIF på andenpladsen med hver 18 point, og med fem kampe igen står Østdjurs 91 mere og mere som en lysende favorit til oprykningen til Serie 2.

Fabian Korsgaard tilbage efter kort-orgie

IF Midtdjurs holder sig lige netop over nedrykningsstregen med uheldige Auning IF og hårdt kæmpende Mørke IF med en næsten uforståelig ringe pointhøst med hhv. tre og to point efter ni kampe under sig. Allerede onsdag aften gør Mørke IF et nyt forsøg på at vinde flere point, når Mørke-mændene spiller en udsat kamp i kunstlys på kunstgræsbanen på Tirstrup Idrætsefterskole mod AC Norddjurs.

IF Midtdjurs kom foran allerede på holdets første angreb, da Arkii Malik blev fældet på kanten af feltet. Anel Alkagic scorede sikkert på straffesparket i modsat side af målmandens redningsforsøg.

”Men vi spillede en dårlig 1. halvleg. De første ti minutter var vi godt med, men efter 13 minutter blev der udlignet, og så kom vi ikke rigtig i gang igen i 1. halvleg. Vi tabte boldene de forkerte steder, så vi kom i ubalance, og vi fik ikke vores spil til at hænge sammen,” fortæller IF Midtdjurs’ holdleder Klaus Fanø.

Tværtimod fik Østdjurs 91 hurtigt sat skabet på plads, da Fabian Korsgaard, som var tilbage efter en spilledags karantæne efter sin udvisning i kort-orgiet mod Nørager B, udlignende inden blandt andet Jacob Toxbro Andreasen med to mål bragte gæsterne foran med 4-1 inden pausen.

Nicolaj Jarsmer kører rundt med forsvaret

”Vi fik snakket om at vi skulle følge vores oplæg i pausen og spillede faktisk en god 2. halvleg,” siger IFM’s holdleder Klaus Fanø.

Men hjemmeholdet kom ikke særlig godt i gang, for efter bare fem minutters spil i 2. halvleg legede altid farlige Nicolaj Jarsmer kispus med IF Midtdjurs’ forsvar, da han lavede en tunnel på en forsvarsspiller og derefter satte bolden hårdt og fladt mellem benene på IFM’s målmand Troels Gudumlund til stillingen 5-1.

”Derefter tog vi os sammen, og med en smule held kunne det være blevet mere spændende, for på to mål af Lasse Danielsen fik vi reduceret til 5-3,” fortæller Klaus Fanø.

I det 60. Minut førte Alan Djozic bolden frem i højre side og lagde et godt indlæg ind over, som Lasse Danielsen ramte ”lige i røven” og flugtede bolden flot i kassen. Og fem minutter senere fik Tobias Gudumlund spillet bolden i fødderne og fik vendt sig rundt, så han slap fri af forsvaret.

”Tobias var alene med Østdjurs’ målmand, men trillede bolden uselvisk til Lasse Danielsen i en helt fri position, hvorfra han havde nemt ved at score til 5-3,” fortæller Klaus Fanø.

Det var lige før det blev spændende, for få minutter senere slap holdets store profil inden han blev alvorligt knæskadet i foråret, Arkii Malik, fuldstændig fri med Østdjurs’ målmand Kim Jensen.

”Men frem for at trille den forbi keeperen og i mål, så hamrede Arkii bolden over målet. Nej, han er ikke helt i form endnu efter sin skade,” siger Klaus Fanø om IF Midtdjurs’ tidligere topscorer.

”Det var især i 2. halvleg en god holdindsats over et godt Østdjurs 91 hold, som er stærkt, især når de har spillere med fra FC Djurslandstruppen. Men efter en kollektiv træls 1. halvleg fik vi det til at fungere i 2. Halvleg. Lasse Danielsen gjorde det fint med to scoringer, og Tobias Gudumlund havde et godt indhop i 2. halvleg. Nu går vi efter at vinde de sidste kampe,” siger Klaus Fanø.

IF Midtdjurs spiller lørdag eftermiddag mod Nørager B på udebane.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Østdjurs 91’s træner Michael Pedersen til 5-3 sejren over IF Midtdjurs.

Kampfakta:

Serie 3, Pulje 35

IF Midtdjurs - Østdjurs 91 3 - 5 (1 - 4)

Lørdag 29. september kl. 13.00 på Ryomgård Stadion

Målscorere:

1 - 0 Anel Alagic (3. min./straf.)

1 - 1 Fabian Korsgaard (13. min.)

1 - 2 Østdjurs 91 (16. min.)

1 - 3 Jacob Toxbro Andreasen (27. min.)

1 - 4 Jacob Toxbro Andreasen (39. min.)

1 - 5 Nicolaj Jarsmer (50. min.)

2 - 5 Lasse Danielsen (64. min.)

3 - 5 Lasse Danielsen (71. min.)

Publiceret 04 October 2018 06:00