SAS flyver i 2019 til Rom og Faro fra Aarhus Lufthavn.

SAS flyver i 2019 til Rom og Faro fra Aarhus Lufthavn. Pressefoto fra SAS

Nye SAS-ruter: Flyv fra Aarhus til Rom og Algarvekysten

SAS udvider med yderligere to ruter fra Aarhus Lufthavn

Af
Jeppe Rafn

I 2019 åbner SAS to nye flyruter i Aarhus Lufthavn til populære feriesteder sydpå. Det drejer sig om den italienske hovedstad Rom og Faro på Algarvekysten på Portugals sydkyst, hvor man fra næste år kan flyve direkte til.

SAS og Aarhus Lufthavn lancerede i 2017 et historisk samarbejde og har siden da åbnet en række flyruter til blandt andet Oslo, München og Mallorca. I alt kommer SAS op på at have 10 ruter fra Aarhus Lufthavn.

"Aarhus er en spændende by, og udviklingen går rigtig stærkt i øjeblikket. I tæt samarbejde med rejsende, erhvervslivet, turismesektoren og kommunen forsøger vi hele tiden at udvikle vores produkt fra Aarhus Lufthavn. Nu er vi oppe på 10 direkte ruter, og de nye destinationer bygger både på et ønske fra passagererne og en ambition fra vores side om at være med til at drive en ny spændende udvikling. Samtidig bruger vi også mange ressourcer på at promovere Aarhus som destination i udlandet, og det lokker turister fra hele verden den anden vej," siger Lars Sandahl Sørensen, koncerndirektør i SAS, til check-in.dk.

De nye ruter til Faro og Rom er sommersæson-ruter med hver én ugentlig afgang, om lørdagen. De åbner henholdsvis 6. april og 13. april 2019.

Ansvarshavende redaktør Ole Kirchert Christensen fra check.in.dk siger til P4 Østjylland, at SAS' investering i Aarhus Lufthavn er det store flyselskabs største enkeltstående investering i år. Han finder det derfor naturligt, at SAS løbende præsenterer nye ruter fra lufthavnen på Djursland.

Aarhus Lufthavn havde i 2017 cirka 370.000 passagerer, men forventer i år at få over en halv million flypassagerer.

Ole Kirchert Christensen peger på to årsager til, at Aarhus Lufthavn ser ud til at have vendt bøtten og oplever vækst.

"Jeg tror, det er vendt, fordi debatten om placering af lufthavnen nu endelig er blevet lukket. Og lufthavnen har fået en bedre økonomi på grund af tilførsel af penge fra ejeren, Aarhus Kommune," siger Ole Kirchert Christensen til P4 Østjylland.

Publiceret 08 October 2018 08:38