'Høffe' (i midten) er et naturtalent på en fodboldbane med en blændende teknik og spilforståelse. Han har været kampafgørende hos Østdjurs 91 i mange kampe i dette efterår. Arkivfoto

'Høffe' (i midten) er et naturtalent på en fodboldbane med en blændende teknik og spilforståelse. Han har været kampafgørende hos Østdjurs 91 i mange kampe i dette efterår. Arkivfoto

Seriefodbold: Perle af ”Høffe” sendte Østdjurs 91 på vej mod oprykning

Østdjurs 91 var i fuld kontrol og slog AC Norddjurs sikkert med 3-1 i topopgøret på mål af Mikkel Kjeldsen, Nichlas ”Høffe” Høpfner Hansen og Frederik Lyng

Af
Martin Schultz

Østdjurs 91 er godt på vej til at rykke op i Serie 2 efter en overbevisende sæson i Djurslandspuljen i Serie 3. Lørdag eftermiddag satte topholdet skabet eftertrykkeligt på plads, da rækkens nr. 2 AC Norddjurs blev besejret med 3-1 i topopgøret foran et talstærkt publikum på Trustrup Stadion.

De unge opkomlinge fra AC Norddjurs havde hverken fysikken eller den mentale styrke til at udfordre Østdjurs 91’s mandskab.

”Det var fuldt fortjent, at Østdjurs 91 vandt kampen. Vi var aldrig rigtig med og der var aldrig tvivl om udfaldet,” siger AC Norddjurs-træner Claus Koch ærligt.

AC Norddjurs mødte en stærk modstander, som var helt klar, efter at Østdjurs 91 forrige lørdag overraskende tabte med 3-2 til Mørke IF og gav bundholdet sæsonens første sejr. Efter nederlaget i Mørke kunne AC Norddjurs med en sejr vippe Østdjurs 91 af pinden og hugge oprykningsbilletten. Men den overraskelse udeblev i mødet mellem de to klubber, som begge er med i samarbejdet omkring eliteoverbygningen FC Djursland.

”Vi dominerede på midtbanen fra start og brugte vores fysik til at sætte os på AC Norddjurs’ små teknikere. Vi var klar. Vi skulle ikke levere en Mørke IF-kamp en gang til, hvor vi undervurderede vores modstander og tog for let på opgaven,” siger Østdjurs 91’s træner Michael Pedersen.

”Vi holdt AC Norddjurs fra chancerne og havde fuld kontrol over begivenhederne. Vi var fysisk overlegne over hele linjen og var stærke i både forsvaret og på midtbanen,” siger Michael Pedersen.

”Høffe” viste udsøgt sparketeknik

Østdjurs 91 kom foran 1-0 efter godt en halv times spil på et flot gennemspillet angreb, hvor Østdjurs 91’s nye midtbanespiller Jacob Stenmann Espensen serverede den målgivende aflevering for Mikkel Kjeldsen, som trak ind i banen fra venstre side og sparkede bolden i kassen midt for målet.

”Vi fortsatte vores spil i 2. halvleg og forsøgte at holde bolden langs jorden. Billedet var det samme. Vi sad på spillet og kom foran med 2-0, da Nichlas ”Høffe” Høpfner Hansen gav en prøve på sin udsøgte sparketeknik, da han sparkede et frispark fra fem meter uden for feltet over muren og direkte op i målhjørnet uden chance for AC Norddjurs’ målmand Benjamin Sander Bendixen,” fortæller Michel Pedersen.

Efter 70 minutters spil fik AC Norddjurs reduceret, da Malthe Engelund scorede til 2-1 på et godt skud uden for feltet.

”Det var stort set AC Norddjurs’ eneste mulighed. Vi stod vist lige og boblede i forsvaret,” siger Michael Pedersen.

Frederik Lyng jagtede revanche efter afbrænder

Østdjurs 91 skiftede efter 60 minutter førsteårs seniorspilleren Sebastian Glarman ind på højre kant i stedet for Nicolaj Pedersen, og den unge talentfulde offensivspiller gjorde et rigtig godt indhop.

”Sebastian er hurtig og teknisk stærk på kanten, og han er god til at udfordre på kanten. Han trak to gule kort og skaffede os et straffespark sidst i kampen, da han blev fældet i feltet.”

Straffesparket blev sat ind af Frederik Lyng, som var blevet skiftet ind i Østdjurs 91’s angreb i 2. Halvleg. Frederik Lyng kom direkte fra en jagt, men var i 2. halvleg klar til at jagte mål for sit hold i topopgøret.

”Frederik gik hen og tog bolden og satte den sikkert i nettet i modsatte side af målmanden. Han havde lige brændt en stor chance, da han var alene med målmanden, så jeg tror han godt ville revanchere den afbrænder,” siger Michael Pedersen, som råder over en skadesfri trup og i løbet af ugen også får den unge angriber Jacob Toxbro Andreasen hjem fra Brazil fodboldlinjens studietur til Brasilien.

Mikkel Kjeldsen blev kåret til kampens spiller efter en løbestærk indsats, først som kant og derefter på midtbanen.

Målmand tilbage mellem stængerne

AC Norddjurs havde afbud fra Frederik Laursen og Mathias Koch til topopgøret, og det var en fåmælt træner Claus Koch, som kommenterede kampen efter nederlaget.

”Det var en skidt dag fra vores side. Vi var aldrig i nærheden af noget. Det var ikke mange af vores spillere, der ramte dagen,” siger Claus Koch, som dog forsikrer, at AC Norddjurs vil hænge i for at vinde de sidste kampe og holde fast i 2. pladsen i den første sæson efter oprykningen. AC Norddjurs sluttede kampen i massivt undertal, da der blev givet gule kort til Mikkel Madsen, Malthe Engelund og Kasper Søndergaard Krogh inden for kampens sidste fem minutter.

Hos AC Norddjurs var Benjamin Sander Bendixen tilbage i målet efter en skadespause, hvor han på udmærket vis var blevet erstattet af Old Boys målmanden Michael Nielsen.

AC Norddjurs møder på lørdag kl. 13.30 Nørager B på Stenvad Stadion, mens Østdjurs 91 kan sikre sig oprykningen lørdag kl. 15.00 med blot et enkelt point i kampen mod Åstrup/Hammelev IF på Trustrup Stadion.

Kampfakta:

Serie 3, Pulje 35

Østdjurs 91 - AC Norddjurs 3 -1 (1 - 0)

Lørdag 20. oktober kl. 15.00 på Trustrup Stadion

Kampfakta:

1 - 0 Mikkel Kjeldsen (29. min.)

2 - 0 Nichlas Høpfner Hansen (53. min.)

2 - 1 Malthe Engelund (70. min.)

3 - 1 Frederik Lyng/straf. (87. min.)

Publiceret 24 October 2018 23:10