Rasmus Dalsgård Lund viste stærkt spil på stregen og scorede fem mål i kampen mod Hornbæk SF. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Rasmus Dalsgård Lund viste stærkt spil på stregen og scorede fem mål i kampen mod Hornbæk SF. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Divisionshåndbold: Nørre Djurs HK’s hurtigløbere kom til kort over for Hornbæk SF’s rutine

Hornbæk SF tog farten ud af kampen, da Nørre Djurs HK blev slået med 28-26 i en jævnbyrdig kamp i 2. Division

Af
Martin Schultz

”Det blev en kamp på Hornbæk SF’s præmisser. De spillede meget rutineret og var dygtige til at lukke os ned. Mit håb er at vi kan bruge det konstruktivt. At det bliver lærerigt ved at vi kan tage det med hjem og bruge det i vores træning.”

Det siger cheftræner Benny Nielsen om det nederlag på 28-26, som Nørre Djurs HK lørdag middag måtte indkassere i Hornbækhallen i mødet med Hornbæk SF, som er andethold til Randers HH i 1. Division.

Set i tabellen lå oprykkerne fra Nørre Djurs HK med fem sejre i seks kampe langt bedre placeret end Hornbæk SF, men randrusianerne havde nogle kneb i baghånden, som gjorde det svært for gæsterne fra Djursland.

”Vi mødte et hold med nogle meget rutinerede spillere på dette niveau, som gjorde det svært for os at få kontrol med kampen. Og så spillede Hornbæk SF med syv mod seks det meste af kampen, og det gjorde det svært for os at få vores forsvar til at fungere,” siger Benny Nielsen om kampen.

”I vores angrebsspil blev vi mødt af et meget aggressivt tre-tre forsvar, som er en meget fremskudt organisation, som tog farten ud af vores spil. Samtidig var de meget boldsikre og brugte god tid i deres angrebsspil, så vi ikke fik mulighed for at løbe med dem.”

Kunne have lukket kampen i 2. halvleg

Det var en meget lige og jævnbyrdig kamp.

Efter ti minutter i 1. halvleg var Nørre Djurs HK foran med et enkelt mål, og efter et kvarters spil var stillingen helt lige med 8-8.

”Tingene lå og vippede gennem hele 1. halvleg, og vi gik til pause bagud med et enkelt mål 16-15. Vi fik en god snak i pausen, men det lykkedes os aldrig at få ro på spillet,” fortæller Benny Nielsen.

Ved 21-21 var stillingen helt lige, men efter 45 minutter var Nørre Djurs HK bagud, men det lykkedes inden for de næste fem minutter at komme foran med 24-22.

”Vi kom rent faktisk foran i forbindelse med en udvisning til Hornbæk SF og vi burde have lukket kampen, for vi havde to-tre angreb, hvor vi kunne være kommet foran med tre mål. Men det lykkedes ikke, så kampen endte helt tæt, hvor vi afsluttede kort før tid uden at score, og så fik Hornbæk SF det sidste mål til to-måls sejren,” siger Benny Nielsen.

Svær opgave venter søndag i Thy

Nederlaget var ifølge Benny Nielsen ikke en katastrofe. Det var en meget lige og jævnbyrdig kamp, som sagtens kunne være vippet til Nørre Djurs HK’s fordel.

”Vi havde svært ved at håndtere deres meget fremskudte forsvar og deres overtalsspil med syv mand mod seks. Ingen på holdet gjorde det dårligt, men vi havde svært ved at gennembryde deres forsvar. Vi viste gode takter, selv om vi tabte. Set i bakspejlet skulle vi have taget det mere med ro og ikke stresset så meget,” siger Benny Nielsen.

Nørre Djurs HK startede med Kristoffer Petersen på mål, men satte Kasper Kolstrup Møller ind med godt ti minutter tilbage af 1. halvleg.

”Kasper Kolstrup Møller gjorde det fremragende, og også Rasmus Dalsgaard Lund spillede en rigtig god kamp og fortsatte med at vise fine takter på stregen.”

”Jeg håber vi kan bruge dette nederlag konstruktivt. Vi må være klar over, at vi på dette niveau kommer til at møde andre hold, som spiller lige så rutineret som Hornbæk SF, så det skal vi lære af,” siger Benny Nielsen.

På søndag skal Nørre Djurs HK på langfart, når holdet skal til Thyhallen i Thisted for at møde Mors-Thy Håndbold, som er andethold for klubbens ligahold.

”Det bliver en svær kamp mod et hold med unge dygtige spillere og ofte med et par ligaspillere. Det bliver en helt anden, men sikkert også mere seværdig kamp end mod Hornbæk SF,” slutter Nørre Djurs HK’s cheftræner Benny Nielsen.

Kampfakta:

2. Division herrer, Pulje 1

Hornbæk SF - Nørre Djurs HK 28 - 26 (17 - 16)

Lørdag 10. november kl. 12.30 i Hornbækhallen

Målscorere:

  Rasmus Dalsgård Lund: 5 mål

  Simon Søgaard Jensen: 5 mål

  Nicolaj Danefeld Hansen: 5 mål

  Henrik Storm Pedersen: 5 (3) mål

  Nikolaj Moll Larsen: 2 mål

  Mathias Nymark Rasmussen: 1 mål

  Simon Østergaard: 1 mål

  Bryan Mathew Odour: 1 mål

Publiceret 12 November 2018 16:32