Mads Friis Schmidt (yderst tv.) er skiftet fra Viking Pindstrup til Auning IF. En tovejs-midtbanespiller, der fylder noget på den centrale del af midtbanen. Foto: Lars Norman Thomsen

Mads Friis Schmidt (yderst tv.) er skiftet fra Viking Pindstrup til Auning IF. En tovejs-midtbanespiller, der fylder noget på den centrale del af midtbanen. Foto: Lars Norman Thomsen

Seriefodbold: Auning IF kigger fremad med nye offensive kvaliteter

Stor set alle mand melder sig klar til at få Auning IF op igen efter nedrykningen til Serie 4

Af
Martin Schultz

”Vi har en forhåbning om at både Serie 4- og Serie 5-holdet kan blande sig i topstriden,” siger Auning IF’s cheftræner Claus Svenningsen som optakt til den nye sæson.

Og der er virkelig noget at komme efter i traditionsklubben, som led en grusom skæbne i sidste sæson, da holdet i den sidste kamp tabte med 4-3 til AC Norddjurs på et mål i overtiden og dermed hårfint tabte duellen om forbliven i Serie 3 til Åstrup/Hammelev IF.

”Vi hang med hovedet i et kvarter i omklædningsrummet. Så kikkede vi hinanden i øjnene, tog en øl og holdt vores afslutningsfest. Vi fortsætter sammen og vil have Auning IF op igen,” sagde Claus Svenningsen dengang til Lokalavisen.

Og det projekt startede til nytårsappellen i Auning IF 2. februar, hvor godt 20 spillere mødte op til den første gang træning.

”Den eneste forskel er, at der nu står et 4-tal ud for vores serie. Men vi er enige om at rejse os. Vi forsøger at tage et step op. Vores målsætning er at rykke op,” siger Claus Svenningsen.

”Vi har den samme stamme af spillere til rådighed og 34 spillere på tegnebrættet til de to hold. Det ser fint ud, og vi får forhåbentlig to stærke hold.”

Tre nye offensivspillere

Med den samme stamme af spillere til rådighed skal Claus Svenningsen og holdet sørge for at komme bedre i gang med sæsonen end sidste år, hvor holdet efter de første syv kampe kun havde hentet et point.

”Vi har de samme spillere til rådighed og også de rutinerede Christian og Andreas Dahl Andersen træner med, og vi håber de kan være med når det går løs. Også vores allroundspiller Bobby Brix er med i opstarten. Han har været skadet i et par år, men var med i efteråret og døjede med lidt overbelastningsskader, men kom godt ud af efteråret. Han er en klog spiller at kunne sætte ind. Vi har dog ikke Jakob ”Jaksi” Bak Sloth Pedersen med, fordi han brækkede foden til et indendørsstævne i vinter, men han har fået skinnen af og kan begynde en genoptræning,” siger Claus Svenningsen.

Udover de kendte ansigter på holdet er der også tilgang af nye spændende offensive spillere.

”Vi har fået tilgang af Asger Køtter, som er en alsidig offensivspiller med en fortid på Randers FC’s U19-hold. Han er lillebror til Frederik Køtter, som i forvejen spiller på holdet. Fra Pindstrup er kommet midtbane- og kantspilleren Mads Schmidt, som er trådt ind i truppen med en god energi. Og så er angriberen Martin Hørning, som har spillet på Vorup FB’s hold i Serie 2, flyttet til byen og er med i truppen,” siger Claus Svenningsen om de nye spillere i Auning IF’s trup.

Sæsonpremiere på kunstgræs

Auning IF har taget turen fra Serie 2 til Serie 4 i de seneste par år, men tilliden er intakt til cheftræner Claus Svenningsen, som efter tre år i klubben skrev under på et år mere i Auning IF inden nedrykningen blev en realitet i efteråret.

”At man kan gå så meget modstand igennem og stadig stå sammen, det kan jeg godt li’,” har Claus Svenningsen tidligere sagt til Lokalavisen.

Claus Svenningsen står foreløbig alene for træningen og forventer at finde en assistenttræner hen ad vejen.

Auning IF træner om tirsdagen på kunstgræsbanen PR Park i Rønde og om torsdagen på Auning IF’s anlæg.

Auning IF tager hul på sæsonen lørdag 30. marts, hvor Kolind/Perstrup IF’s andethold tager imod i en kamp, som bliver spillet på Tirstrup Idrætsefterskoles kunstgræsbane.

Publiceret 27 February 2019 19:00