Henrik Storm Pedersen gav den som Mr. 100 % i kampen mod HC Midtjylland. Storm scorede ni mål på ni forsøg – deriblandt seks straffekast. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Henrik Storm Pedersen gav den som Mr. 100 % i kampen mod HC Midtjylland. Storm scorede ni mål på ni forsøg – deriblandt seks straffekast. Foto: Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa

Divisionshåndbold: Nørre Djurs HK var chanceløse mod topholdet i Herning

Henrik Storm Pedersen og Bryan Mathew Odour var skarpe, men det var slet ikke nok i 36-28 nederlag mod topholdet HC Midtjylland

Af
Martin Schultz

Det var noget af en opgave, som Nørre Djurs HK var kommet på lørdag eftermiddag i Herninghallen mod rækkens tophold HC Midtjylland, der vandt med 36-28 efter 15-12.

HC Midtjylland var i sidste sæson ligahold, men blev efter en økonomisk nedsmeltning erklæret konkurs og måtte derfor spille denne sæson som tvangsnedrykket hold i 2. Division. En oprykning var helt klart målsætningen for en klub, som har været vant til håndbold på højeste niveau, og den oprykning kunne topholdet sikre sig med en sejr i sæsonens næstsidste kamp mod oprykkerne fra Nørre Djurs HK.

Derfor mødte Nørre Djurs HK op til en stopfuld arena i Herning med et veloplagt publikum og TV-dækning af kampen med fokus på HC Midtjylland-veteranen Troels Aagaard, men for gæsterne fra Glesborg blev det ikke en kamp, de har lyst til at huske med særlig stor fornøjelse.

”Det var en dag til glemmebogen,” siger Nørre Djurs HK’s cheftræner Benny Nielsen.

”Det var hårde odds på en dag, hvor vi var uden Nicolaj Danefeld Hansen, som vi skåner på grund af hans dårlige lyske. Rasmus Secher Eldrup var syg op til kampen, og Kasper Kolstrup Møller var heller ikke helt frisk. Og Simon Søgaard Jensen var stadig mærket af den influenza, som han har været ramt af i den seneste tid. Vi har endnu ikke været udspillet på noget tidspunkt i denne sæson, så skulle vi opstille et delmål til denne kamp, var det at slippe helskindet fra dette møde med HC Midtjylland. Men vi havde det svært, selvom vi lavede mange mål,” siger Benny Nielsen.

30 minutter til glemmebogen

Nørre Djurs HK kom dårligt fra start, og HC Midtjylland kom foran med 4-0.

”Vi gav nogle dumme mål væk, men ellers var det en meget lige 1. halvleg,” mener Benny Nielsen. Efter 20 minutter var gæsterne bagud med et enkelt mål, og ved halvlegen stod det 15-12 til HC Midtjylland.

”Vi gik ud til 2. halvleg med en tyrkertro på, at vi kunne drille HC Midtjylland. Men et par dommerkendelser gik ikke vores vej og efter 35 minutter var vi bagud med 18-12. Det gik ud over humøret, og i stedet for en tæt 2. halvleg blev det til 30 minutter til glemmebogen,” fortæller Benny Nielsen.

Nørre Djurs HK havde det svært i forsvaret og kunne ikke modstå det tryk og det tempo, som hjemmeholdet kom med.

”Og så scorede HC Midtjylland på deres chancer. Vi lavede også mange mål, og det kan vi være tilfredse med. Vores angrebsspil er blevet meget bedre i løbet af sæsonen, men vores forsvarsspil må vi forbedre,” siger Benny Nielsen.

Bryan scorede seks rene mål

Nørre Djurs HK startede med Kasper Kolstrup Møller i målet, men han blev efter et kvarter afløst af Kristoffer Petersen. Store Møller kom ind igen senere i kampen, men ingen af de to målmænd ramte dagen mod HC Midtjylland.

Den rutinerede fløjspiller Henrik Storm Pedersen gjorde med ni mål på ti forsøg hvad han skulle og scorede blandt andet på seks straffekast. Bryan Mathew Odour er ved at være oppe i gear igen efter sin landskampstur til Kenya i januar. Han scorede seks rene mål i angrebet og var en vigtig mand i forsvarsspillet.

Mens Nørre Djurs HK’s 2. Divisionshold spillede mod HC Midtjylland i Herning, var andetholdet i kamp i Jyllandsserien mod Trustrup-Ålsrode IF i Toubrohallen. Her slukkede lokalrivalerne fra Trustrup-Ålsrode IF med en sejr på 26-24 håbet om en oprykning hos Nørre Djurs HK, som ellers lå til at spille en playoff kamp efter en 2. plads i Jyllandsserien.

Den første sæson i 2. Division slutter lørdag 30. marts for Nørre Djurs HK, som kl. 16.00 i Nørre Djurshallen tager imod Skive fH. Det bliver blandt andet fejret inden kampen med et sponsorarrangement, hvor den tidligere landsholdsspiller i Helsingør, Flemming Hansen, som er vokset op i Hammelev, kommer og fortæller om, hvordan det er at være far til ”verdens bedste håndboldspiller” Mikkel Hansen.

Kampfakta

2. division herrer, Pulje 1

HC Midtjylland - Nørre Djurs HK 36 - 28 (15 - 12)

Lørdag 23. marts kl. 14.00 i Herninghallen

Målscorere

  Henrik Storm Pedersen: 9 mål

  Bryan Mathew Odour: 6 mål

  Simon Søgaard Jensen: 3 mål

  Simon Østergaard: 3 mål

  Mathias Nymark Rasmussen: 3 mål

  Rasmus Dalsgård Lund: 2 mål

  Nikolaj Moll Larsen: 1 mål

  Rasmus Secher Eldrup: 1 mål

Publiceret 25 March 2019 14:30