Lisbeth Weitemeyer, foredragsholder og historiefortæller, uddannet cand.mag. i dramaturgi og kommunikation, flytter tiden tilbage til 1517 og Wittenberg, når hun søndag i Bregnet Kirke i dramatisk form fortæller historien om, hvordan Reformationen kom til Danmark
Lisbeth Weitemeyer, foredragsholder og historiefortæller, uddannet cand.mag. i dramaturgi og kommunikation, flytter tiden tilbage til 1517 og Wittenberg, når hun søndag i Bregnet Kirke i dramatisk form fortæller historien om, hvordan Reformationen kom til Danmark
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

500 års jubilæum: Fejringen af Martin Luther kulminerer søndag

Kirkerne i Bregnet, Feldballe og Thorsager fejrer reformationens 500 års jubilæum med daglangt program

31. oktober 2017 er det reformationens 500 års jubilæum. Her er det 500 år siden, at Martin Luther slog sine 95 teser op på slotskirkedøren i Wittenberg og igangsatte den protestantiske reformation.

Det bliver markeret landet over. Lokalt blandt andet med en tretrinsraket i Thorsager, Bregnet og Feldballe kirker.

Ny salme, æbletræer, lagkage og musikalsk forestilling er nogle af elementerne i festsøndagen.

I Thorsager Kirke kl. 10.30, hvor sognepræst Jørgen Gleerup prædiker, er der en nyhed på salmeprogrammet: Præsentation af Holger Lissners nyskrevne Luthersalme 'Når du vil', som vandt en stor europæisk konkurrence.

Planter et æbletræ

I Feldballe Kirke kl. 10.30, hvor det er provst Benedikte Bock Pedersen, der indtager prædikestolen, fortsætter man efter gudstjenesten ud på kirkegården for at plante et æbletræ, der som en symbolsk handling udtrykker håb til fremtiden, inspireret af Luthers berømte ord: ”Også selvom jeg vidste, at Jorden ville gå under i morgen, ville jeg plante et æbletræ i dag”.

I Bregnet Kirke kl. 13.30 holder sognepræsterne Anne Marie Tolbod og Morten Bay-Mortensen familiegudstjeneste med de lokale spejdere. Ikke mindre end 500 æbler og en sjov fortælling om at købe aflad indgår.

Inden der bydes på lækker hjemmebagt lagkage i det nybyggede maskinhus på p-pladsen foran Bregnet Kirke, bliver der også med deltagernes medvirken plantet æbletræ på kirkegården.

Ord, toner og billeder

Efter æblekagen fortsætter festlighederne i Bregnet Kirke kl. 14.45 med forestillingen 'Reformation i ord og toner' - en dramatiseret fortælling med fortælleren Lisbeth Weitemeyer og trioen Corde di Gioia –Strings of Joy. Forestillingen er mest for voksne.

Publikum skal på rejse gennem reformatoren Martin Luthers liv og opleve det berømte år 1517, hvor han slog sine 95 teser op på kirkedøren i Wittenberg, og dermed satte gang i en ny bevægelse i kirken.

Ind og ud af Lisbeth Weitemeyers fortælling lægger sig tidens sang og musik på historiske instrumenter, spillet af trioen Corde di Gioia – Strings of Joy, der består af pianist og sopran Maria Johannsen og hendes døtre Anna og Giuly.  Alle medvirkende bærer historiske dragter.

Lisbeth Weitemeyer fremstiller historien som Christian III hofmesterrinde. På sit dødsleje har han bedt hende om at samle og gennemskrive de mange dokumenter, han gemmer i et skrin i sit skrivekammer på Koldinghus. Dette arbejde er nu til ende og hofmesterinden kan fortælle, hvordan reformationen kom til Danmark.

Publiceret: 29. Oktober 2017 07:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Adresseavisen Syddjurs

ANNONCER
Se flere