Arkivfoto
Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat Djursland: Der er en verden uden for Valby Bakke politikere på Christiansborg

Af Jørn Juul Sørensen, spidskandidat, Radikale Venstre Norddjurs og Jan Kjær Madsen, byrådsmedlem og spidskandidat, Radikale Venstre Syddjurs:

"På torsdag er det sidste frist for at påvirke politikerne på Christiansborg i at omgøre beslutningen om at vedtage Lov nr. 111, Forslag til lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse. Den lov, der fremover tillader etablering af store havdambrug ud for vores kyster her på Djursland. 

Radikale Venstre på Djursland er fuldstændig lodret imod dette lovforslag. Et forslag med så store regionale miljømæssige konsekvenser, som vi fra både Nord- og Syddjurs har lagt et stort arbejde i at få vores radikale partifæller på Borgen til at stemme imod på torsdag. 

Dette er heldigvis lykkes - argumenterne har været til at få øje på, hvilket tydeligt fremgår af tidligere indlæg om sagen. 

Desværre støtter både DF og S op om Regeringens og miljøminister Esben Lundes forslag om lempelser i Loven, og for at skabe mulighed for de kæmpestore havdambrug, bl.a. ud for kysten på Djursland. 

Hvis ikke de lokale politikkere fra V, DF, S og LA kommer op af stolen NU, og får overbevist deres partikolleger i Folketinget, vil forslaget efter planen blive vedtaget ved 3. behandling nu på torsdag, den 1. juni.  

Desværre HAR de gode kommunalpolitikere fra disse partier, i både Norddjurs og Syddjurs Kommune, indtil videre forsøgt at protestere til deres partifæller på Christiansborg. Men lysten til at tage hensyn til Djursland - og miljøet - har helt åbenlyst ikke tilstrækkelig tyngde i nogle partier. 

Det er muligt at se hvilke partier der stemmer for her: http://www.ft.dk/samling/20161/lovforslag/l111/index.htm 

Pointen er, at det bestemt ikke bidrager til at styrke det lokale demokrati og den lokale indflydelse, at nogle politiske partier lader hånt om egne partifæller, når der er noget på dagsordenen af stor lokal betydning. Langt overvejende virker S, DF og V mere interesseret i hvad der sker indenfor Valby Bakke - og ikke i havet omkring Djursland."

Publiceret: 29. Maj 2017 17:24

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Adresseavisen Syddjurs

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt