Carsten Bech, folketingskandidat i Djurskredsen. Arkivfoto
Carsten Bech, folketingskandidat i Djurskredsen. Arkivfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat Djursland: Socialdemokratiet og DF svigter Djursland

Af Carsten Bech, Folketingskandidat, Radikale Venstre, Djurskredsen:

"Ofte har vi hørt Leif Laen Jensen (S), og Kim Christiansen (DF) fremhæve, at de arbejder benhårdt for at hjælpe Djursland. Betyder det så, at de stemmer imod loven, der vil tillade opdræt af 9.000 tons burfisk ved Djurslands kyster? Et opdræt, der vil medføre en massiv forurening af Djurslands kyster.

DF og Socialdemokratiet har valgt at lukke øjne og øre for de faktuelle oplysninger og data fra bl.a. Nordisk Råd, der tydeligt taler imod at oprette havbrug. Havbrugene får en stor konkurrencefordel på bekostning af miljø, borgere samt virksomheder på Djursland. Havbrugene kan ganske gratis udlede flere tusinde tons næringssalte, medicin og foderrester.

Mængden de store havbrug vil udlede, svarer stort set til samme mængde, som borgere og virksomheder på Djursland årligt betaler cirka 125 millioner kroner for at rense fra. Ud over forurening er der stor risiko for smittespredning af sygdomme og parasitter til vilde fisk.

Uden støtte fra DF og Socialdemokratiet har VLAK-regeringen ikke noget flertal for at gennemføre planerne, derfor er vedtagelsen lige så meget de 2 partiers ansvar, som det er regeringens. At Socialdemokratiet stemmer for, er ekstra problematisk, fordi det vil være meget svært rulle tilladelsen tilbage efter et nyvalg.

Lokale DF'ere er på linie med moderpartiet og går ind for havbrugene. Til forskel herfra, må vi retfærdigvis rose de lokale Socialdemokrater, fordi de forsøger at påvirke partiet til at stemme imod. Desværre uden held ser det ud til."

Publiceret: 29. Maj 2017 18:42

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Adresseavisen Syddjurs

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt