Birgit Jensen (tv.) og Thomas Jensen på grunden, hvor Byens Hus i Mørke er tænkt placeret. Foto: Lars Norman Thomsen
Birgit Jensen (tv.) og Thomas Jensen på grunden, hvor Byens Hus i Mørke er tænkt placeret. Foto: Lars Norman Thomsen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat Syddjurs: Kommunen udviser mangel på respekt over for Mørke borgere

Af Tomas Jensen, på vegne af beboere Stationsvej og Vognmagergade i Mørke:

Åbent brev til Syddjurs Byråd:

"Det er med nogen forundring, at man på kommunens "Åben indsigt" kan finde mødereferat og sagsdokumenter, der viser, at udvalget for Natur, Teknik og Miljø har GODKENDT oplægget fra direktøren til dette famøse projekt.

Dette er sket uden, at man på nogen måde har villet diskutere de indvendinger som den seneste tid er fremlagt af os beboere på Stationsvej og Vognmagergade. Kun et af udvalgets medlemmer kunne afse tid til at sætte sig lidt ind i de problemer, det omstridte projekt vil medføre for de omkringliggende huse/beboere - og dette kun ved, at man på privat initiativ lavede en prøveopstilling, der viste bygningshøjden og omfang lørdag 13. maj 2017. Dette kom i stand efter, at kommunens tovholder og arbejdsgruppen havde afvist at investere i en mock-up - på trods af, at dette blev aftalt og nedskrevet i mødereferat fra Dialogmødet 4. april.

Følgende punkter er på ingen måde accepteret af os:

  • Bilag 5 omkring at efterkomme indbliksgener - der er fremkommet et oplæg til, at man vil isætte frostet glas og opsætte ugennemsigtigt materiale omkring tagterrassen - men det fjerner jo ikke denne, og det indblik der kan være fra denne - og hvilken lejer vil bo bag vinduer, man ikke kan kigge ud af. Og ingen af os er spurgt, om vi kan acceptere og godkende løsningerne.

  • Bilag 6 - her skriver man nok så flot: "Der er i forvejen flere bygninger i området i to etager samt udnyttet tagetage, højden ses derfor ikke at være atypisk for området."  Det er da tydeligt, at den, der har skrevet dette, ikke har kendskab til området. Ingen bygninger er over 8 meter i totalhøjde - og ALLE ligger parallelt med Ebeltoftvej - og skærer ikke tværs gennem grunden som det påtænkte vil gøre.

  • Vedr. helhedsvurdering er det påfaldende, at man totalt vil tilsidesætte de krav og bestemmelser som fremgår af kap. 2.3.1 - 2.3.5. Dette byggeri svarer overhovedet ikke til det sædvanlige i området.

  • Vedr. mock-up:  Nej, det har ikke været et krav fra Team Byggeri - men er blevet lovet og nedskrevet i referat fra dialogmødet - man da vi fremkom med det lovede tilbud på dette, var det pludselig ikke muligt at finde de kroner 15.000,- som dette ville koste - men man kunne godt finde adskillige hundrede tusinde af kroner til en arkitekts fantasiprojekt - og det computeranimerede skyggediagram svarer overhovedet ikke til det, som er virkeligheden, men I mener, at det er dokumentation nok.

  • Vedr. direktørens indstilling efter ændringer ved partshøring - der er ikke foretaget nogen ændringer efter partshøring - men først efter megen diskussion på dialogmødet.

    Og ingen af ændringerne har vi sagt god for.

Vi har intet imod et Byens Hus - men det skal ned i en acceptabel højde - og man bør sætte sig ordentlig ind i projektet, før man godkender og træffer afgørelser. Det som sker for øjeblikket, ligger meget langt fra den form for "borgerinddragelse" og beboerdemokrati som Syddjurs Kommune så gerne vil bryste sig af. Og at udvalgets medlemmer kan godkende på dette grundlag er simpelthen under al kritik.

Vi ønsker et hurtigt svar på, hvad denne godkendelse indebærer?"

 

En række Mørke borgere kritiserer byggehøjden på det planlagte Byens Hus. Foto: Lars Norman Thomsen
En række Mørke borgere kritiserer byggehøjden på det planlagte Byens Hus. Foto: Lars Norman Thomsen
Publiceret: 02. Juni 2017 17:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Adresseavisen Syddjurs

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt