Akuttilbuddet er et projekt, der er satspuljefinansieret af Socialstyrelsen og løber indtil december 2017. Foto: Mostphoto
Akuttilbuddet er et projekt, der er satspuljefinansieret af Socialstyrelsen og løber indtil december 2017. Foto: Mostphoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat Syddjurs: SF kæmper for akuttilbuddet

Af Kim Lykke Jensen og Jens Rasmussen, byrådsmedlemmer for SF i Syddjurs:

"Alle borgere, der har ondt i livet eller står i en krisesituation, kan kontakte kommunens akuttilbud på telefon 51356476. Telefonen er åben 24 timer i døgnet og 365 dage om året. I den anden ende sidder en af kommunens dygtige medarbejder klar til at yde støtte og vejledning. Hvis ikke en samtale over telefonen er nok, kan borgeren også komme forbi til en samtale, ligesom det også er muligt at få en overnatning, hvis man ikke kan tåle at være alene.

I SF var vi meget glade, da kommunens akuttilbud blev etableret i 2015. Vi mente, at der var et stort behov for initiativet. Akuttilbuddet har da også vist sig at være en overordentlig stor succes. Alene i indeværende år har tilbuddet haft omkring 650 henvendelser. Og denne indsats har forebygget adskillige psykiatriske indlæggelser og hjulpet hundredvis af vores borgere gennem store personlige kriser.

Desværre er akuttilbuddet delvist finansieret af de statslige sats-puljemidler. Disse midler falder bort ved udgangen af året.

For SF er det meget vigtigt, at dette fantastiske tilbud videreføres. Derfor vil vi i budgetprocessen arbejde for at finde de fornødne penge. Vi håber, at de øvrige partier er enige. Det skylder vi vores sårbare borgere."

 

Publiceret: 09. Juni 2017 12:58

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Adresseavisen Syddjurs

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt