Pressefoto.
Pressefoto.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Debat Syddjurs: Toget er tilbage i Pindstrup - 36 minutter til Aarhus

Af Lisbeth og Leif Andersen-Farmer, Skovbrynet, Pindstrup:

“Vi må have ændret navnet til ”Pindstrup/Thorsager”.

Stoppestedet ligger ganske vist i Thorsager, 1,4 km fra bymidten. Men i den anden retning – mod Pindstrup, er der kun 4,2 stærkt snoede kilometre ad den smalle rabatløse gedesti over mosen. (Altså den, hvor midterstriberne er sparet væk. Og hvor de (ret mange) kæmpe 40 tons sættevognstræk, som ikke må køre der, men som gør det alligevel, også har en smutvej til ud i verden).

Det betyder rigtig meget for såvel Thorsager og Pindstrup at komme ”på lystavlen” i denne forbindelse.

Pindstrup er hårdest ramt af de senere års byslagtninger, og byen er ikke lige det første, man kommer i tanke om, når talen er om udflytning til Djursland. Det er en skam, for byen ligger midt i et sandt natureventyr af skove, mose, marker. Og så ligger der lige et par hundrede arbejdspladser til de fra nærområdet, som måtte få lyst til at arbejde dér, hvor de bor, i stedet for at pendle.

Dette har en del med begrebet ”branding” at gøre. Med at tale en by og et område OP og ikke NED. Det gør vi med netop at få Pindstrups navn med på letbanesystemet. Gerne med nogle bevingede ord om, at det altså ikke er her, at kragerne vender – nej, det er kongeørne, glenter og traner.

Der er nu engang forskel på naturtilbuddene ved at bo i by trængsel, og ved at bo, hvor himlens skønhed hænger en del højere.

Sammenligner man huspriser inde omkring Aarhus-bugten med tilsvarende i Pindstrup, er det næsten Klondiketilstande i disse tider. Det ændres formentligt, når en presset husleje sammenlignes med de naturfaciliteter, som fås her, 36 togminutter borte, til næsten latterlige sammenligningsbeløb.

Det tager kun ca. 36 minutter i toget Pindstrup/Thorsager - Aarhus. Hver vej.

Ifølge Letbanens hjemmeside varer det 71 minutter til Aarhus fra Grenaa. Fra Ryomgaard er tiden 44 minutter. Hornslet 30 minutter. Tiden fra Pindstrup-Thorsager er ikke vist på kortet, men 8 minutter kortere er nok ikke helt galt. Herved får vi en togtransporttid på blot 36 minutter – d.v.s. en god halv times kørsel.

Dette er en kæmpe fordel for Pindstrup og Thorsager, som vi bør fremhæve og sætte pris på.

Og det der med at få ændret navnet. Skal vi ikke håbe på at hr. letbanedirektøren/politikerne vil overveje dette positivt? Nu, da de har glemt toiletterne, da de bestilte toget...”

Publiceret: 15. Maj 2017 14:06

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Adresseavisen Syddjurs

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt