Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Jul: "Fællesskaber har enorm værdi"

Der findes ikke deciderede undersøgelser, der fortæller, hvor stor en effekt sociale arrangementer - som eksempelvis juleaften på Kafé Kolind - har på brugergruppen, men et faktum er, at det er en af de væsentligste metoder til at skabe et netværk og nye fællesskaber, som kan hjælpe brugerne til at komme videre og finde en mening med livet.

Det fortæller generalsekretær i KFUM's Sociale Arbejde Morten Skov Mogensen.

“Det er ofte mennesker med meget komplekse problemer, der er vant til at blive set på som en social sag, men de har behov for at opbygge relationer for at komme videre,” forklarer Morten Skov Mogensen og henviser til forskningsinstituttet VIVEs (Viden til Velfærd) seneste fællesskabsmåling, der fortæller, at fire procent af danskerne føler sig socialt ekskluderede med en markant dårligere livskvalitet, mens andre undersøgelser påpeger, at omkring 20 procent af danskerne oplever ensomhed.

Relationer

“Det er så vigtigt for de mennesker at blive mødt af andre mennesker med al den kompleksitet det er at være menneske. At man oplever sig villet af nogen, der har lyst til at være sammen med dig. Det er denne relationelle velfærd, som man skal bruge til at komme videre, men som også er nødvendig for vores arbejde for at kunne række ud og yde støtte,” fortæller Morten Skov Mogensen.

Publiceret: 05. December 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Adresseavisen Syddjurs

Bøger
Forsiden netop nu
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt