Ole Frimer sang på dansk på den anmelderroste 'Blålys', der nu er nomineret til en Danish Music Award. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen.

Ole Frimer sang på dansk på den anmelderroste 'Blålys', der nu er nomineret til en Danish Music Award. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen.

Ole Frimer Band nomineret til en Danish Music Award

Guitaristen, sangeren og sangskriveren Ole Frimer har fået mange anmelderroser for sin cd 'Blålys', som er blandt de fem albums som en uvildig jury har indstillet til at være med i slutspurten om Årets bedste danske bluesudgivelse

Af
Af Lars Norman Thomsen

Efter otte års pladepause kom der nyt fra guitaristen, sangeren og sangskriveren Ole Frimer tidligere på året.
Ole Frimer, der bor i Ryomgård, vovede kunststykket at forny både sig selv og musikken med en dansksproget plade med tekster, der kredser om kærligheden til kloden og menneskene der bor der og ikke mindst håbet om, at vi alle tager hånd om at behandle kloden og hinanden med respekt.
'Blålys' var den dobbelttydige titel på pladen, som høstede mange anmelderroser og nu også har fået honnør fra en uvildig kreds af mennesker, en såkaldt jury, som har nomineret pladen til 'Årets bedste danske bluesudgivelse' sammen med fire andre bidrag fra kendte danske kunstnere.
Den endelige vinder vil blive belønnet med en Danish Music Award under Copenhagen Blues Festival 2014 . Overrækkelsen finder sted i Huset København  24. september , og der er fri entré samt efterfølgende minikoncert med vinderen af Copenhagen Blues Festivals egen pris 'Årets Danske Blues Navn'.

Det er anden gang, at genreorganisationerne JazzDanmark og ROSA uddeler prisen, efter de sidste år var med til at genoplive DMA Blues (Danish Music Award) efter 3 års pause.

De nominerede til 'Årets Danske Bluesudgivelse' er:

  • Blues Jamboree: Ride Train Ride, Grab a Root an' Growl (Straight Shooter/Gateway)
  • Delta Blues Band: Stonewashed (Longlife Records)
  • Ole Frimer Band: Blålys (Longlife Records)
  • Paul Banks: Blackberry Wine (Stunt Records)
  • Thorbjørn Risager & The Black Tornado: Too Many Roads (RUF Records)

Publiceret 16 September 2014 09:09

SENESTE TV