"I ser mig ikke mere" udkom 10. april.

Ny bog:

Soldaten, der deserterede og boede i Feldballe og Tirstrup

"I ser mig ikke mere" er titlen på en nyudkommet bog om Karl Kordovsky, soldat i den tyske Værnemagt som deserterede og forblev i Danmark med bopæl i blandt andet Feldballe og Tirstrup

Af
Af Lars Norman Thomsen

Ove Christiansen har skrevet bogen "I ser  mig ikke mere", der udkom 10. april.
Bogen handle  om østrigeren Karl Kordovsky, som efter 1. verdenskrig var såkaldt "wienerdreng" hos Ove Christiansens bedsteforældre på Møn, og som i 1944 vendte tilbage til Danmark som soldat i den tyske Værnemagt, udstationeret i Hammel. 
I Hammel fik kontakt med den lokale modstandsbevægelse, deserterede umiddelbart før krigsafslutningen og af bl.a. overbetjent Hjortshøj fra Hammel blev bragt til et skjulested på en gård i Todbjerg, hvor konen på gården selv var kommet til Danmark som wienerbarn. 
Karl Kordovsky blev i Danmark, blandt andet har Siegfred Pedersen fra firmaet Brødrene Pedersens Maskinfabrik i Hammel spillet en stor rolle med hensyn til at skaffe ham opholdstilladelse, ligesom Karl Kordovsky i en periode efter krigen har været ansat ved firmaet. Før sin ansættelse i Hammel boede og arbejdede han i en periode i Hinnerup, hvor han var ansat ved firmaet Chr. Berthelsen. 
Efter en kort periode i Grenaa hos firmaet Andreas Jakobsen var Karl Kordovsky resten af sit arbejdsliv ansat hos firmaet Anders Pedersen i Tirstrup; først med bopæl i Feldballe og derefter med bopæl i Tirstrup størstedelen af perioden.
Ove Christiansen (født 1942) er bosiddende i Løgumkloster. Han voksede op på Møn, hvor både hans far og hans bedstefar havde en maskinforretning. Blev uddannet som bibliotekar og arbejdede som sådan indtil 1984, hvor han skiftede erhverv og blev programmør. Arbejde i IT-branchen, indtil han blev pensioneret i 2008. Han har tidligere udgivet "En historie om Landsled og lidt om familien Christiansen i 2008."

Publiceret 03 May 2015 16:02