Studenterrevyen:

Pindstrup gut går i Ghita Nørbys fodspor

Jan Ulrich Nielsen medvirker i den meriterende Studenterrevyen i København - et nyt skridt i karrieren

Af
Af Lars Norman Thomsen

De kan noget, de der Nielsen'er fra Pindstrup. Forleden nåede Michael Nielsen en flot andenplads i tv-programmet Kongerigets Klogeste, og nu er turen så kommet til lillebror, Jan Ulrich Nielsen (årgang 1988), der har formået at slippe igennem nåleøjet til en af Danmarks ældste og mest traditionsrige revyer, nemlig Studenterrevyen i København.

Studenterrevyen er en over 100 år gammel revy og har altid fungeret som en slags rugekasse for unge skuespiltalenter.

Notabiliteter som Ghita Nørby, Bodil Udsen, Jytte Abildstrøm, Cecilie Stenspil, Jonathan Spang, Jan Gintberg og Axel Strøbye har gået vejen forbi Studenterrevyens scene, og det samme gælder mange tekstforfattere, der her prøvede kræfter med faget for første gang.

En drengedrøm

Jan Ulrich Nielsen er født og opvokset i Pindstrup, men flyttede for 4 år siden til København for at forfølge drømmen om at blive skuespiller.

For 5 år siden så meget ellers anderledes ud i den vordende skuespillers liv. Da havde han skippet drømmene om en karriere på de skrå brædder til fordel for en helt anden boldgade: en uddannelse i finansøkonomi.

Men efter medvirken i BSS-Revyen (tidl. ASB-Revyen) på Aarhus School of Business and Social Sciences (tidligere Aarhus School of Business eller Handelshøjskolen, Aarhus Universitet) bed scenelivet alligevel lidt på Jan Ulrich, og da hans daværende firma samtidig lukkede, tog han springet.

Moderne Dirch Passer

Den skæve karakter er nok den, der beskriver Jan Ulrich Nielsen bedst, idet han er “den moderne Dirch Passer med tatovering på armen”, hvis man skal beskrive ham med få ord, lyder  lyder det fra kendere og folk, der har fulgt ham på vejen til Studenterrevyen. 

"Jeg er en skæv karakter, der elsker den sorte humor, leg med ord og prøve grænser af," udtaler Jan Ulrich Nielsen til programmet for Studenterrevyen
"Jeg har medvirket i flere amatørforeninger, juleopsætninger som julemand, hadet julen som Ebenezer Scrooge fra 'Et Juleeventyr', smidt bukserne foran Emil Thorup ved Århus Commercial Awards 2012. Jeg har on-and-off spillet skuespil de seneste 16 år."
Komedien har altid stået hans hjerte nær, og især revygenren er et hjertebarn for ham.
Derfor er hans medvirken i dette års Studenterrevy er et foreløbigt højdepunkt i drømmen på vej til at nå de store scener her i landet.
Studenterrevyen har premiere fredag 4. marts.

Publiceret 04 March 2016 14:35

SENESTE TV