Mols i udvikling modtog Landsbyprisen ved Syddjurs Award 2016. Foto: Mogens Greve

Mols i udvikling modtog Landsbyprisen ved Syddjurs Award 2016. Foto: Mogens Greve

Syddjurs Award:

En stor fest for vores frivillige ildsjæle

Rønde Idrætscenter lagde igen i år rammer til den festlige Syddjurs Award, som tirsdag d. 15. marts for fjerde gang hyldede de mange frivillige og lokale ildsjæle i kommunen.

Der var i den grad lagt op til en feststemt aften med en mangfoldighed af optrædende og flere gæster end nogensinde før. De mange optrædender var sammen med i alt 13 små portrætfilm om foreningslivet med til at vise bredden i kultur- og fritidslivet, og gav samtidig indtryk af, hvilken forskel det frivillige engagement gør overalt i Syddjurs Kommune. 
Formanden for udvalget for Plan, udvikling og kultur, Kirstine Bille udtaler: ”Det var en festlig aften og en stor fornøjelse at åbne showet og være med til at anerkende alle vore mange frivillige ildsjæle for den store indsats, de gør rundt om i kommunen. Programmet var flot og varieret, og der er lagt mange kræfter i forberedelsen. Tilbage står så blot at evaluere arrangementet for at gøre det endnu bedre næste år.”     
Rosenholm Tamburkorps og Ebeltoft Garden tog flot imod de mange gæster, der var mødt op på den røde løber. Musikken var med til at sætte stemningen, hvor der inden showstart blev samtalet over boblevand og tapas. Awarden var i år udvidet med 3 nye priser, og der blev således uddelt hele 11 priser i løbet af aftenen, hvor frivilligprisen havde to vindere. Det tætpakkede underholdningsprogram præsenterede både gamle kendinge, men også helt nye navne som solisten Julie Krogner fra Ebeltoft Hun er netop fyldt 18 år, og imponerede med sine sange, mens de seje drenge fra bandet GLOBE, som på trods af kun at have spillet sammen i seks måneder, var ved at blæse første række bagover med deres rockede numre. 
Også fritidskavalkaden efter pausen satte gang i salen med badminton henover bordene, flik flak foran scenen, fodbolddrenge, der lavede boldtricks og dans i mange afskygninger oppe på scenen.

På den musikalske side var det de voksne, der indtog scenen efter pausen med den lokale dansktop sangstjerne Camilla Mortensen, Christan Pelly, der har fået sit internationale gennembrud, og den garvede Ole Frimer.
Konferencier Hans Dueholm bandt aftenen sammen og guidede de 11 prisuddelere og de mange nominerede ind og ud af scenen, mens det regnede med priser, blomster, diplomer og ikke mindst en check til vinderne. 
Borgmester Claus Wistoft overrakte Handicaprådets pris og afsluttede showet i fællesskab med Hans Dueholm, der sang ”My Way”, mens samtlige prisvindere var på scenen og fik lykønskninger af både borgmesteren og Kirstine Bille.
”Syddjurs Kommune har virkelig meget at byde på indenfor kultur- og fritidslivet, og det viste showet i aften,” udtaler Claus Wistoft. ”I aften fik vi lejlighed til at fejre de frivillige med et festligt skulderklap. Alle de frivillige ildsjæle og deres aktiviteter er af stor betydning og med til at binde kommunen sammen. Det kvitterer vi bl.a. for med Syddjurs Award.” 
I år deltog rundt regnet 600 gæster imod 400 sidste år. De fremmødte gæster fra hele kommunen var med til at gøre det til en festlig aften, og de glade prisvindere fik som noget nyt en statuette med hjem, der var udarbejdet af glasværkstedet PUST.
Syddjurs Award er blevet til som et alternativ til tidligere kultur- og fritidskonferencer i Syddjurs Kommune, og bliver afviklet i et tæt samarbejde mellem Syddjurs Kommune, Adresseavisen Syddjurs, Rønde Idrætscenter og Rønde Distriktsråd.

Prisvindere ved Syddjurs Award 2016:

 • Årets Landsby: Mols i Udvikling
 • Natur- og friluftsprisen: Poul Erik Bærentzen
 • Billedkunstrådets pris: Micha Karlslund
 • Provstiets pris: Bente Kolind Hansen
 • Rotary Klubbernes Hæderspris: Susanne Hogrefe
 • Frivilligprisen: Tage Mogensen og Jens Koefoed
 • Handicaprådets pris: Fysisk Aktiv for Sjov
 • Fritidsprisen: Ebeltoft Mountain Trackteam
 • Viden Djurs' Innovationspris: EUX-klassen på Kalø Økologiske Landbrugsskole
 • Talentprisen: Lauritz Aarslev
 • Kulturprisen: Rosenholmfestivalen

Publiceret 18 March 2016 19:30

SENESTE TV