Rock'n'roll:

Drengeklubben klar til at lægge Koed ned

Sæt seks modne mænd med hang til rockmusik sammen i et et obskurt øvelokale - så får du The Six Pack uden filter

Af
Af Lars Norman Thomsen

Der er intet så skønt og livsbekræftende som en drengeklub bestående af modne mænd i deres bedste alder, der en gang om ugen mødes for at spille rockmusik, drikke hjemmebrygget øl og snakke om livet og døden og alt det, der ligger derimellem.

En vits eller to og et par drillende kommentarer hører naturligvis med.

Sådan fungerer det, når det lokale band The Six Pack mødes en gang om ugen i et øvelokale i Kolind.

Trommeslager Martin Lund Rasmussen er gået på pension som folkeskolelærer, men har fortsat masser af energi og virkelyst til at kaste sig over nye opgaver

Trommeslager Martin Lund Rasmussen er gået på pension som folkeskolelærer, men har fortsat masser af energi og virkelyst til at kaste sig over nye opgaver

Lokalavisen har en aktie

Øvelokalet er et lille, ja faktisk miniatureagtigt baghus i haven til bassistens bolig.

Det er så lille, at man virkelig kommer hinanden ved her, og flytter man en fod, er det meget tænkeligt, at man slukker for et eller andet.

Men det er det helt rigtige sted for en drengeklub, som har holdt sammen i mange år, og som Lokalavisen har en lille aktie i.
I juni 2010 lancerede Lokalavisen en konkurrence i spalterne, hvor læserne kunne foreslå et navn til bandet mod at få en hjemmekoncert stillet gratis til rådighed.

Navngiveren var den rockinteresserede Birger Sørensen, Ryomgård, mangeårig følgesvend til Poul Krebs og mastermind for dennes fanklub.

Bandnavnet blev afsløret ved sommerfesten i Kolind det pågældende år.

The Six Pack var det rigtige og mundrette navn til de seks herrer.

Det kunne næsten ikke være anderledes.

Bassist Tue Arnkil Jørgensen sørger for, at der er bund i tingene. Foto: Lars Norman Thomsen

Bassist Tue Arnkil Jørgensen sørger for, at der er bund i tingene. Foto: Lars Norman Thomsen

Ny mand ved tangenterne

The Six Pack har holdt sammen i tykt og tyndt i de næsten syv år, der er gået siden, at bandet blev holdt over døbefonten i festteltet i Kolind.

Dog er der skiftet ud på pladsen bag tagenterne, hvor Finn Laursen er stoppet, fordi han er flyttet fra området.

The Six Pack har fået en yderst veltrimmet og velspillende Vilhelm Vahle med i stedet.

Nyeste mand i The Six Pack, Vilhelm Vahle, er i høj grad spilfordeleren i bandet fra sin position bag tangenterne. Foto: Lars Norman Thomsen

Nyeste mand i The Six Pack, Vilhelm Vahle, er i høj grad spilfordeleren i bandet fra sin position bag tangenterne. Foto: Lars Norman Thomsen

Det swinger

Da Lokalavisen var på besøg i øveren og blev beværtet med en hjemmebrygget porter, vankede der også et par numre.

“Du får lige vores sætliste her,” lød det fra trommeslager og mastermind Martin Lund Rasmussen, som fortsat har det samme drive, som da han var lærer på Kolind Centralskole og brugte fritiden på at lave lokalradio.

Indrømmet ...The Six Pack swinger endnu mere end for syv år siden.

Sammenspillet sidder i skabet, og der bliver spillet med Schwung og en god feeling med plads til afmålte solo-indspark fra leadguitarist Søren Grentzmann og tangentspiller Vilhelm Vahle. Bassist Tue Arnkil Jørgensen, der i de unge år spillede i den aarhusianske rock-punk gruppe The Funerals, spiller med et drive, der understøttes af Martin Lund Rasmussens trommespil, medens vokalisten Holger Jensen og korsanger og rytmeguitarist Henrik Jørgensen sætter ord på.

The Six Pack spiller op til fest og farver i Koed Forsamlingshus fredag den 28. april. Der er spisning først.

“Billetprisen er 150 kroner, men vi spiller også til langt ud på natten,” lover Martin Lund Rasmussen.

Kvinder er også velkomne, når drengeklubben spiller op.

Guitarist Søren Grentzmann sørger for velvalgte riffs og soloture, men han kommer altid hjem igen. Foto: Lars Norman Thomsen

Guitarist Søren Grentzmann sørger for velvalgte riffs og soloture, men han kommer altid hjem igen. Foto: Lars Norman Thomsen

Forsanger Holger Jensen (th) og rytmeguitarist og korsanger Henrik Jørgensen fanget i et koncentreret øjeblik. Foto: Lars Norman Thomsen

Forsanger Holger Jensen (th) og rytmeguitarist og korsanger Henrik Jørgensen fanget i et koncentreret øjeblik. Foto: Lars Norman Thomsen

Publiceret 20 April 2017 16:03

Adresseavisen Syddjurs nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Adresseavisen Syddjurs
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.