Fest i gaden:

Daisy & The Old Boys sørger for musikken

Thorsager Forsamlingshus har succes med at lave månedlige fællesspisninger, og nu vanker der en danseaften

Af
Af Lars Norman Thomsen

Folkene bag det foreningsejede Thorsager Forsamlingshus var klar over, at der ville komme en reaktion, da populære og meget respekterede Janne Simonsen i starten af 2017 takkede af som forpagter og vært hos Thorsager Forsamlingshus for fuldt og helt at kunne hellige sig sit arbejde på Ørsted Kro.

Kok og restauratør Chokri Arfaou, Rønde Cuisine, tog over 1. februar 2017, og ham har potentielle lejere af huset lige skullet se an, men det går den rigtige vej nu, forsikrer Hanne Laursen, bestyrelsesmedlem i Thorsager Forsamlingshus. Huset kan ikke lejes uden, at værten er i huset og eventuel mad er tilberedt af Chokri Arfaou.

“Det er naturligt, at folk lige vil se, hvad der nu sker. Janne Simonsen havde trods alt ti gode år i huset,” tilføjer Hanne Laursen.

“Chokri Arfaou er meget dygtig og ambitiøs, og det er folk heldigvis ved at finde ud af.”

Hanne Laursen (tv.) og værten Chokri Arfaou synes, at fremtiden tegner spændende for byens forsamlingshus. Foto: Lars Norman Thomsen

Hanne Laursen (tv.) og værten Chokri Arfaou synes, at fremtiden tegner spændende for byens forsamlingshus. Foto: Lars Norman Thomsen

Succes med fællesspisning

Thorsager Forsamlingshus er i øjeblikket i gang med sin 11. sæson med månedlige fællesspisninger.

Den første onsdag i hver måned dukker over 100 lokale borgere op for at spise sammen og hygge sig efter maden.

“Vi ligger på mellem 110 og 140 spisende gæster pr. gang,” siger en tilfreds Hanne Laursen.

Danseaften med livemusik

Maden lyder da også tillokkende. I august stod menuen på braiseret lammeskank - og tiramisu til dessert - der blev fulgt op i september af intet mindre end fiskefilet med ovnbagte kartofler og citronbearnaisesauce og til den søde tand, dessertbær-cheesecake.

Fredag 27. oktober kommer der gang i danseskoene i den store sal, når Daisy & The Old Boys med lokale Søren Svane på guitar tænder for strømmen og leverer coverversioner af både nationale og internationale evergreens: Shu-bi-dua, Kim Larsen, Beatles, Flemming Bamse Jørgensen, Creedence Clearwater Revival og Eric Clapton. Inden der kommer gang i dansen, vanker der chili con carne med ris og salat til at lægge bunden og en afsluttende dessert bestående af chokoladekage suppleret med mangocreme og frugt.

“Det er bestyrelsen, der arrangerer aftenen, og vi håber naturligvis på stor opbakning fra byen,” siger en optimistisk Hanne Laursen

To trofaste medlemmer

Årligt medlemskab af Thorsager Forsamlingshus koster 100 kr. og kan erhverves af enkeltpersoner eller sammenslutninger med bopæl i eller med tilknytning til Thorsager Sogn.
Huset ledes af en bestyrelse, og her er der grund til at fremhæve to skattede medlemmer. Kasserer Bent Enemark har således været med i bestyrelsesarbejdet i samfulde 46 år, mens Kaj Rasmussen 'kun' er nået til sæson 28.
“Jeg har indstillet Bent Enemark til Syddjurs Kommunes 'Frivillighedspris' flere gange, men uden at han er blevet nomineret. Han er da ellers et lysende eksempel på, hvor vigtigt det er, at nogen vil gøre et kontinuerligt stykke frivilligt arbejde i forenings-Danmark. Et forbillede for de yngre generationer,” siger Hanne Laursen.

  • Læs mere på http://thorsagerforsamlingshus.dk/fh/

Publiceret 19 October 2017 21:00

SENESTE TV