Kulturskolen afholder sommercamp på Kulturhotellet i Rønde i sommerferien

Kulturskolen afholder sommercamp på Kulturhotellet i Rønde i sommerferien Foto: Kulturskolen

Kulturskolen klar med mere dans, rytmik og kunst efter sommerferien

Der er nye tilbud på programmet, når Kulturskolen sætter turbo på igen til efteråret

Af
Lars Norman Thomsen

I disse dage er der tilmelding til Kulturskolens nye sæson, og der er nye tilbud for både de helt små og de større børn.

De fire billedkunsthold i Rønde, Hornslet og Ebeltoft bliver nu suppleret med det nye hold ’Kunsthåndværk og Design’ i Ebeltoft. Her kan eleverne arbejde i en proces fra idé til færdigt produkt, og afprøve teknikker inden for keramik, grafisk tryk på tekstil, ornamentik og skulptur.

”Vi oplever, at mange af kommunens børn og unge gerne vil gå til billedkunst. Sidste år startede vi ’Art Factor’ for de 12-16-årige, og det er blevet en stor succes. Nu udvider vi med et hold for de 8-12-årige, hvor børn blandt andet kan prøve at lave keramik og skulpturer”, fortæller leder af Kulturskolen Syddjurs, Christen Frost.

Dans, dans, dans ...

På dansefronten er der også nyheder. Hvis man er en danseglad pige eller dreng i Syddjurs Kommune, behøver man ikke længere vente, til man bliver 12 år og kan søge ind på danselinjen på Kulturskolens Shanghai Akademi. Nu kan man gå på holdet ’Dans, dans, dans’ for 10-14-årige på KulturHotellet i Rønde.

Her kan man lære grundlæggende danseteknik og øve forskellige stilarter.

Ifølge Christen Frost er det nye dansetilbud med til at gøre Kulturskolen relevant for endnu flere børn og unge:

”Det er vigtigt for os at tilgodese de børn og unge, der hellere vil danse end at dyrke musik eller billedkunst. Vores dygtige danselærer tilrettelægger undervisningen, så det både er sjovt og lærerigt at danse”.

De yngste børn skal ikke snydes for et nyt tiltag. Gennem årene er Kulturskolens udvalg af rytmikundervisning for de 0-6-årige udvidet, og i den nye sæson fortsætter vokseværket. I Hornslet kan de 1-2-årige nu også gå til rytmik, og dermed muntre sig med at synge, spille på små instrumenter og lave bevægelseslege.

Sjov i sommerferien

Inden den nye sæson går i gang i slutningen af august sker der også noget i sommerferien. Kulturskolen udbyder nemlig igen i år to sommertilbud for 9-16-årige. Sommer Camp finder sted på KulturHotellet i den første uge af skolernes sommerferie, og arrangeres i samarbejde med Syddjurs Egnsteater.

Rosenholm Slot danner ramme om sommertilbuddet Genstandstegning, der finder sted i den sidste uge af skolernes sommerferie. Over tre dage bliver deltagerne undervist i tegning med blyant, kul, kridt, tusch og akvarel, og får også mulighed for at afprøve klassisk tegneserietegning. Som afslutning viser eleverne deres værker frem ved en fernisering.

Publiceret 29 May 2018 09:00