Morten D.D. Hansen, cand.scient., forfatter, passioneret naturformidler og museumsinspektør, har en livslang kærlighed til den danske natur. Hør ham holde grundlovstale i Feldballe Præstegård – han har tidligere boet i byen

Morten D.D. Hansen, cand.scient., forfatter, passioneret naturformidler og museumsinspektør, har en livslang kærlighed til den danske natur. Hør ham holde grundlovstale i Feldballe Præstegård – han har tidligere boet i byen Arkivfoto

Grundlovsmøde: Naturen, det billige skidt!

Naturens store besynger og advokat på fuld tid, Morten D.D. Hansen, holder grundlovstalen i Feldballe Præstegård

Af
Lars Norman Thomsen

Han kan tale med varme og begejstring om naturens i alt dens pragt i timevis, Morten D. D. Hansen, naturformidler, museumsinspektør og forfatter.Det kan blive svært at stoppe hans talestrøm, når han 5. juni holder tale i Feldballe Præstegård ved Grundlovsfesten.

Morten D. D. er som foredragsholder garant for en stor oplevelse, når han med en blanding af stand-up, benhård faglighed og politisk kant kan gøre selv den mest ordinære natur sprællevende og nærværende. Man går hjem med et stort smil på læben, meget klogere – og måske med en spirende, ny interesse for det levende derude

Morten D. D. er forfatter til mere end 500 avisartikler om den danske natur og bøgerne ’Naturhistorier fra Nationalpark Mols Bjerge’, ’Insekter i Danmark’ samt faghæfterne ’Insekter på rejse’, ’Fugletræk’ og ’Møgbiller’.

Gak til Gelsted

Overskriften til denne artikel er ikke hentet fra Morten D.D. Hansens hitliste. Det er nu digteren Otto Gelsted, der er bagmand. Gelsteds holdning var den at ikke kun ting købt for penge kan have værdi.

I digtsamlingen Under Uvejret (1934) skriver han under titlen Sommerøen:

Jeg kommer igen til min Sommerø

Til Naturen, det billige Skidt

og Aspen suser mig mørkt i Møde

og Blitfuglen fløjter: blit, blit!

Det kunne dog sagtens have været Morten D.D. Hansen som en ironisk kommentar til nutidens debat om naturen, hvor økonomer har forsøgt at sætte et prisskilt på alt, der er grønt.

Velkommen i det grønne

Grundlovsfesten begynder klokken 14.

Feldballekoret, under ledelse af Mette Keller synger udvalgte sange fra deres repertoire og vil ligeledes synge for til fællessang.

Til en rigtig dansk grundlovsfest hører naturligvis også et veldækket kaffebord

Festen begynder klokken 14.

Publiceret 02 June 2018 07:00