Jakob Baungaard, tilflytter, aktiv i Alternativet og dybt involveret i byfornyelsesprojektet i Mørke. Han og flere andre kan i de kommende uger følges i en reportage om Mørke på DR1

Jakob Baungaard, tilflytter, aktiv i Alternativet og dybt involveret i byfornyelsesprojektet i Mørke. Han og flere andre kan i de kommende uger følges i en reportage om Mørke på DR1 Foto: Lars Norman Thomsen

'Lys i Mørke' på stuens femte væg

DR1 har i fire år fulgt en række beboere i Mørke. Første afsnit i fortællingen ruller over skærmen tirsdag aften

Af
Lars Norman Thomsen

” 'Lys i Mørke’ er en mangfoldig fortælling om et lille samfund på Djursland, der samtidig bærer på en stærk identifikation, da det er en spejling af et fællesskab, som vi alle kender på godt og ondt. Det vil vække en genklang hos mange, som kan genkende de samme udfordringer fra deres egen vej, sportsforening eller arbejdsplads,” fortæller Erling Groth, der er redaktør for DR1 i en pressemeddelelse.

DR1 har i fire år fulgt en række beboere i Mørke, mens byfornyelsesprojektet har været på dagsordenen.

I Mørke møder vi alt fra mekanikeren med det selvstændige initiativ, til det ældre pensionistpar der våger over stationsområdet, til den alternativt stemmende øko-reformist og til de eventyrlige bohemer. Persongalleriet er stort, selvom byen er lille, lover tilrettelæggerne.

Seks afsnit

Det er blevet til en reportage på seks afsnit a' 30 minutter.

"En fortælling om det lokale initiativ og demokrati, der møder modstand og strabadser, når landsbybeboerne skal løfte i flok og sammen gøre deres lokalsamfund mere attraktivt. Og ikke mindst en fortælling om det nye, der forsøger at ændre på det gamle," står der at læse i pressemedelelsen.

Første afsnit af ’Lys i Mørke’ kan ses fra tirsdag den 5. juni klokken 20.00 på DR1 og DRTV, og fra den 20. juni kan alle seks afsnit streames på DRTV.

Publiceret 03 June 2018 13:30