Biskop Henrik Wigh Poulsen kommer ikke til at holde tale ved Sankt Hans bålet ved Kalø. Arrangementet er aflyst. Foto: Pressefoto

Biskop Henrik Wigh Poulsen kommer ikke til at holde tale ved Sankt Hans bålet ved Kalø. Arrangementet er aflyst. Foto: Pressefoto

Sankt Hans arrangementet på Kalø pilles af plakaten

Arrangørerne henviser til tørken og afbrændingsforbudet

Af
Lars Norman Thomsen

Rønde Distriktsråd og Nationalpark Mols Bjerge har - efter at have studeret diverse vejrudsigter - besluttet sig for at aflyse det hæderkronede og traditionsrige Sankt Hans arrangementet på Kalø i år på grund af tørken og afbrændingsforbudet.

"Det er en højst usædvanlig situation. Vores bekymring plejer altid at dreje sig om, om det holder tørvejr og om blæsten mon lægger sig," siger Karen Andreasen, Rønde Distriktsråd.

"Vi tager beslutningen nu, da der er mange involveret i arrangementet, enkeltpersoner og foreninger, som skal forberede sig og lægge meget arbejde i projektet. De har krav på at få besked nu, synes vi. Og som sagt er der i vejrudsigter ikke tegn på store mængder regn inden, så afbrændingsforbuddet ophører."

Valfartssted

Arrangørerne er naturligvis ærgerlige over at måtte aflyse, fordi de traditionelt mange mennesker, for hvem bål og båltale ved Kalø er en fast tradition, nu bliver skuffede.

Biskop Henrik Wigh Poulsen skulle være årets båltaler, og han bliver svær at få fat på i de kommende år.

"Vi genoptager traditionen i 2019," lover Karen Andreasen.

Publiceret 08 June 2018 14:18